Gone with the Wind

Gone with the Wind (1939)

The most magnificent picture ever!

Reviews (3)

Tarkus

Avatar

Eigenlijk verwachtte ik niet echt veel van deze film, een romantisch verhaaltje en dat zal het zijn.
Maar hij is me beter bevallen dan ik ooit had vermoed.
Oké, de romantiek is aanwezig, maar ook de intriges, de valse spelletjes.. het zit er allemaal in..
Een heel lange zit is het wel, bijna 4 uur, maar kan niet zeggen dat hij langdradig is, hij keek wel vlot weg.
Het moet destijds wel een huzarenstukje zijn geweest om dergelijke film op te nemen, alles onder de moderne speciale effecten... een tijd toen figuranten nog 'echt' waren Smiley face
Kortom: hem lang gewacht om deze klassieker, die ik alleen van naam kende, te bekijken, maar ben er wel tevreden over en blij dat ik hem nu heb gezien .

Rooster

Avatar

Ja dit is natuurlijk een geweldige klassieker. Groots opgezet met de meest prachtige beelden die je je maar kan voorstellen. Tuurlijk is de film voor huidige begrippen een beetje traag maar bedenk wel dat de film uit 1939 komt. De mensen hadden toen nog maar weinig filmervaring en veel film-cliches bestonden nog niet. Je zal hoe dan ook dit verbluffende epos een keer gezien moeten hebben.
Kijken dus!!

"As God is my witness, I'll never be hungry again!"

TARAraboemdijee

Avatar

Het is idd een must-see
maar daarna niet meer
wat langdradig zeg. In 4 uur vertellen wat anderhalf uur ook kan. Zooo traag.
Zal wel in zijn geweest in die tijd.

Niettemin een klassieker, een echte, een must-have-seen film. de film komt uit 1938 en was tot 1977 de nummer 1 qua bezoekersaantallen en/of box-office (toen overgenomen door Star Wars IV)

Het is echer niet meer een film voor deze tijd, hoewel je je wel verbaast over de technieken van toen. Voor die tijd een aardige film, maar nogmaals, erg erg traag. 4 uur lang zoetsappig liefdesverhaaltje kijken, het is maar waar je van houdt