Bin-jip (2004)

Reviews (2)

BlauweBanaan

Avatar

Na het lezen van bovenstaande reactie over het vele geweld dacht ik dat het een gewelddadige film zou zijn maar juist het tegendeel is waar. (er komt geweld in voor, maar minder dan de gemiddelde VS film).

Het is een prachtige film waarin weinig wordt gesproken en dat vind ik mooi als mensen elkaar begrijpen zonder woorden te gebruiken, zoals Sun-Hwa probeerde Tae-Suk duidelijk te maken met de golfbal dat er problemen van komen. Ik begreep alleen niet waarom hij naderhand naar die huizen terugkeerde om dingen 'recht' te zetten, en waarom er in het ene huis een foto hing van Sun-Hwa.

Verder is het einde erg leuk gemaakt en is deze film een aanrader als je van een dieper verhaal houd met stilte zonder druk gedoe.

meanrat

Avatar

Typische Kim Ki-Duk film. Geweld is prominent aanwezig hier en is ontzettend misplaatst waardoor het als humoristisch overkomt. Deels is dit volgens mij ook wel de bedoeling, maar voor diegene die een beetje poëtisch is ingesteld, weet dat alles wat in deze film gebeurt een diepere betekenis heeft. Vandaar dat ie ookwel "vaag" genoemd wordt. Er gebeuren meer wat normaal gezien nooit in het echt zou kunnen gebeuren, maar de film is dus meer een groot beeldend gedicht en voor wie deze film op die manier kijkt is "Bin Jip" echt een zeer goede en mooie film.