His Girl Friday

His Girl Friday (1940)

The Year's Wildest, Wittiest Whirlwind of a Love Battle... Outrageously Racy... Sparkling... Gay!

discussie

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

AngelEyes

Avatar

Kenji "Deze is echt stukken beter. Vind ik tenminste."

Ik heb hem net gezien, en ik kan het alleen maar beamen. Cary Grant heeft een veel leukere rol en Rosalind Russell vind ik een hele verbetering tov Hepburn. Ook komen de grappen hier niet zoveel voort uit kolderieke situaties, maar meer uit de snedige dialogen die, zoals je eerder al opmerkte, met grote snelheid worden afgevuurd. Zo snel dat de ondertiteling het niet kon behappen :E
Leuke film!

Kenji

Avatar

AngelEyes "Bringing Up Baby vond ik geen klap aan, en als dit meer van hetzelfde is houd ik m'n hart vast...
Maar omdat Kenji zulke wervende woorden spreekt wil ik het best nog eens proberen (als ik dat tijdstip in de buurt van een tv ben)."
Deze is echt stukken beter. Vind ik tenminste.

Filmp@ssie

Avatar

Bolo "Hét voorbeeld par excellence van de klassieke screwball comedy, een film die - wat perfectie van uitvoering betreft - zijn gelijke nauwelijks kent. De met 600 woorden per minuut afgevuurde spitsvondigheden zijn tot op de milliseconde volmaakt getimed, de subtiele mimiek en lichaamstaal van Grant, Russell en Bellamy van een verloren gegane klasse. Vooral de onvergelijkelijke Cary Grant toont genialiteit in ieder miniem gebaar. Een meesterwerk. [rating 5]"


Geheel mee eens een echt meesterwerk in de filmhistorie.

AngelEyes

Avatar

Bringing Up Baby vond ik geen klap aan, en als dit meer van hetzelfde is houd ik m'n hart vast...
Maar omdat Kenji zulke wervende woorden spreekt wil ik het best nog eens proberen (als ik dat tijdstip in de buurt van een tv ben).

Kenji

Avatar

Ik zeg het nog maar eens: deze mag je niet missen! Een haast perfecte komedie, nu nog net zo fris als pakweg 65 jaar geleden. Cary Grant is God.
[rating 5]

Memento

Avatar

Bolo, de wandelende encyclopedie, zowel qua kennis als qua omvang.