Gangs of New York (2002)

America Was Born In The Streets.

Reviews (7)

adofmirosch

Avatar

Wauw net gezien en wat een geweldige film.

Wat ziet alles er prachtig uit inde film! Het verhaal was ook goed onderhouden.

Daniel Day-Lewis speelde een perfecte rol als the butcher, veder speelde iedereen ook goed & zelf Diaz kon ik waarderen.

Verhaal was goed, er zaten een aantal onvergetelijke scènes in (met namen de mes werp scène vond ik heel tof) goede opbouw naar de climax.
En de climax was ook tof gedaan.
Ik vind gangs of New york een superfilm en mischien wel de beste uit de 21 century.

Tarkus

Avatar

Geen verder commentaar dan het eerdere dat ik al had geschreven, alleen wel aan toevoegen dat Martin Scorsese nu wel zijn verdiende Oscar heeft ontvangen (voor 'The Departed').

Commentaar 2006:
Wederom een prachtige film van Martin Scorsese.. dat die man nog steeds geen Oscar heeft gekregen is een schande.
Ik heb de film enkele jaren geleden al eens bekeken en ik vind hem, na een tweede keer te hebben gezien, nog steeds van grote klasse.
Prima acteerwerk van zowel Cameron Diaz, Daniel Day-Lewis, en Leonardo DiCaprio die zo stilaan de vaste hoofdrolspeler van Scorsese begint te worden ('Aviator', 'The Departed').
Het verhaal is prachtig en de decors zijn adembenemend.
Hoewel dit een lange film is, 2 uur en 30 minuten, verveelt ie geen seconde.
Ook de gevechtsscènes zijn de moeite waard en op een liter bloed meer of minder wordt niet gekeken.
Prima film dit, zoals elke film van Martin Scorsese is trouwens.

Deweb

Avatar

Wat er waar is van "Filmfreak Leo"'s verhaal weet ik niet, maar ik vond het hoe dan ook wel een goede film. Uitermate interessant én één van de beste rollen van Daniel Day Lewis. Hij alleen al maakt het het meer dan waard om deze film te gaan bekijken.

Of deze film geflopt is weet ik niet. Ja, toen hij in de bioscoop draaide had ik die indruk maar een tijdje na dato hoorde ik allemaal mensen zeggen dat het tóch een goede film was.

Deweb

Avatar

Ik moet zeggen: ik vond dit toch best een mooie film. Oke, het verhaal sleept teveel en had zich mogelijk beter geleend voor TV, maar toch heeft Scorsese met deze film een indrukwekkende reis door de tijd gemaakt. Alles wat we zien was zo in die tijd, van Bill the Butcher tot aan de ijzingwekkend realistische zin uit de epiloog "(..) zodat hun vrienden, als ze die al hadden, hen konden begraven".

WoUtoMatiC

Avatar

Overdreven, bombastisch vehikel, duidelijk op jacht naar Oscars®. Na een kwartier weet je wel waar het heen gaat; "Wraak". Maar daar moet je dan nog twee en half uur op wachten. Wat volgt is zo zinloos, dat het je tegen het einde niks meer kan schelen of er nu wraak wordt genomen of niet.

Wellicht dat ie leuk is als je in het midden even naar de friettent gaat, supertje opeet en net op tijd terug bent om de laatste bijl te zien vliegen...

[rating 1.5]

Filmfreak Leo

Avatar

Ik heb deze film nog niet gezien, maar de kritieken waren slecht. Vooral de casting van diCaprio stemde velen ontevreden omdat hij, los van Titanic, niet erg veel in zijn mars heeft. Bovendien schijnt hij zich tijdens de opnames zo hufterig te hebben gedragen en scriptveranderingen afgedwongen, dat zo'n beetje iedereen op de set (incl Scorsese) gezworen heeft nooit meer met hem te werken.

Maar goed, ondanks dit ga ik hem wel uitproberen vanavond.

mercapto

Avatar

Ik vind deze erg goed. Veel mensen verwachten het verwachte, het voorspelbare, en als ze dat niet krijgen is de film ineens slecht :P
Zeer vermakelijk, zelfs met Cameron Diaz erin, die ik persoonlijk nooit echt goed vind (en hier eigenlijk ook niet) ze kan de film gelukkig niet verpesten Smiley face
Mooi en boeiend verhaal, goede rol van DiCaprio en Daniel Day Lewis, en de bijrollen zijn ook top.
Deze film zal bij velen in het rijtje bij Pearl Harbor en Titanic eindigen, films die iedereen kent, iedereen gezien heeft, en altijd over praat, hoe erg ze ze ook vinden :P