Spirited Away

Spirited Away (2001)

(The tunnel led Chihiro to a mysterious town...)

Reviews (2)

Olrik

Avatar

Spirited Away is een film die al bij de eerste keer dat ik hem zag me geheel betoverde en inspireerde en altijd een speciaal plekje bij me zal houden.
Het verhaal volgt het kleine meisje Chihiro die samen met haar ouders op reis is naar hun nieuwe huis en op de reis erheen even stoppen om ergens wat te eten, maar belanden in een verlaten dorp waar Chihiro's ouders worden omgetoverd in varkens en zij moet strijden in deze onbekende wereld waar zij een vreemdeling is om te overleven.
De films van Hayaho Miyazaki zijn besliste meesterwerken waarvan Spirited Away beslist het pronkstuk is!
Voor kleine kinderen is de film beslist te eng, maar voor oudere kinderen zal de film juist een mooie blik zijn op het landschap van Japan en de mythes en wezens van hun mythologie.

8,5 / 10

hetisjantje

Avatar

Toen ik het verhaaltje bij deze film las (soort kruising tussen Alice in Wonderland, Wizard of Oz, Never Ending Story, etc.) dacht ik, dit is dus helemaal en ook helemaal niks voor mij. De hoofdrol is voor een klein meisje. Tja. Toch gekeken gezien het hoge IMDB cijfer en het de meest succesvolle Japanse film ooit was.
Een werkelijk adembenemende film, waarschijnlijk de beste film van dit millenium. Een visuele parel die het LotR geweld doet verwelken, gecombineerd met een ijzer IJZERSTERK verhaal. Een supersprookje zoals Disney ze nooit zal kunnen maken.
Dit getekent meisje deed volwassen man menig traantje wegpinken.
10/10

P.S. Het verschil tussen de Japanse versie+subtitels en de Engelse versie vond ik wel erg groot en raar. Volgens deze link zendt de BBC 'em uit met subtitles in widescreen, helemaal goed dus!