The 40 Year Old Virgin (2005)

The Longer You Wait, The Harder It Gets.

Bij tijd en wijle flauw en clichématig, maar dat zijn kleine minpunten in deze grappige en af en toe zelfs ontroerende film.
play

6,9 details

  • 116 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
116 Min Verenigde Staten

Andy is een conservatieve, verlegen man en nog steeds maagd. Als zijn vrienden hier achter komen, doen ze er alles aan om hem aan de vrouw te krijgen. Andy speelt mee maar komt in de ene na de andere rampzalige situatie terecht. Totdat... hij een relatie krijgt met Trish, een vrouw met drie kinderen. ‘Eindelijk’, denken zijn vrienden, ‘nu gaat het gebeuren!’ Maar nee, Andy en Trish houden hun relatie voorlopig strikt platonisch...

Regie
Judd Apatow
Cast
Seth Rogen, Steve Carell, Jonah Hill, Elizabeth Banks, Paul Rudd, Leslie Mann, Catherine Keener, Kat Dennings, Jane Lynch, Romany Malco, Gerry Bednob, Shelley Malil, Erica Vittina Phillips, Chelsea Smith, Jordy Masterson.
Budget
$ 26.000.000
Opbrengst
$ 109.449.237
Release
11.08.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Judd Apatow | Cast: Steve Carell (Andy Stitzer), Catherine Keener (Trish), Paul Rudd (David), Romany Malco (Jay), Seth Rogen (Cal) e.a. | Speelduur: 116 min.

Bijna iedereen heeft het gevoel gekend, kent het nog steeds, of zal het gaan kennen: de maagdelijke zenuwen voor de eerste keer. Voor sommigen spelen die zenuwen een grote rol in het leven, voor anderen geldt dat een stuk minder. Andy Stitzer had er in zijn jeugd in elk geval zoveel last van, dat hij na een paar pogingen tot seks zijn inspanningen staakte. Inmiddels is hij veertig jaar oud en seks maakt niet of nauwelijks onderdeel uit van zijn leven. Totdat hij op een avond aan zijn vrienden bekent dat hij nog maagd is. Vanaf dat moment doen zij er van alles aan om hem ontmaagd te krijgen. Dit uitgangspunt had makkelijk een flauwe, grove komedie kunnen opleveren, maar de makers tonen respect en een beetje begrip voor het onderwerp. Hierdoor is deze sekskomedie volwassener dan de meeste genregenoten, op een puberale grap hier en daar na.

In eerste instantie heeft Andy helemaal geen behoefte aan de ongevraagde hulp van zijn vrienden, want hij blijft liever in zijn eigen veilige wereldje. Maar zijn weigering wordt niet geaccepteerd en hij wordt meegesleept naar clubs en zogenaamde ‘speed dating’ bijeenkomsten. Andy’s onhandigheid, de nog veel onhandigere tips van zijn maten en de vreemde vrouwen die zijn pad kruisen staan zijn succes behoorlijk in de weg. Ondertussen wordt hij verliefd op Trish, een vrouw die tegenover zijn werk een eigen zaak heeft. Wil hij daar echt iets van maken, dan zal hij haar op een gegeven moment moeten vertellen dat hij nog maagd is, en daarvoor staat hij doodsangsten uit.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The 40 Year Old Virgin Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

kevinvdk

"...èèn van beste comedy's die bestaat 10/10..."

LuCos

"...[quote=merijnsa]Erg grappige en sterke comedy. Apatow T+)[/quote] Ja, dat wilde ik zeggen, films......"

merijnsa

"...Erg grappige en sterke comedy. Apatow T+)..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The 40 Year Old Virgin

acties