Shakespeare in Love (1998)

...A Comedy About the Greatest Love Story Almost Never Told...

Reviews (4)

Michaell

Avatar

Ik snap al die positieve reacties hier niet zo, ik bedoel, de film is best aardig maar zó geweldig vond ik hem ook weer niet. Een tweede keer hoef ik deze film. Goede acteerprestaties etc., maar het verhaal, tja, kon me op een of andere manier niet echt boeien. Eerlijk gezegd vind ik dat 'dichterspraat' na een tijdje echt irritant worden, misschien was dit wel de reden dat ik het niet zo'n geweldige film vond.
Dus, ik vond het een aardige film voor een keertje, maar ik hoef Shakespear in Love nu dus nooit meer te zien. Smiley face

Evertdv

Avatar

De oscars van 1999 zijn gewoon niet echt serieus te nemen...

Iedereen kan zeggen wat ze willen over Shakespeare in Love en Saving Private Ryan, maar de beste film van dat jaar was natuurlijk gewoon The Truman Show. Het is gewoon schandelijk dat die hele film over het hoofd is gezien. Naast een oscar voor beste film had hij natuurlijk (onder andere) beste scenario, beste muziek en beste bijrol (Ed Harris) moeten krijgen.

vanavond kijk ik natuurlijk gewoon voetbal, Shakespeare in Love is geen film die ik 2x hoef te zien...

jacq

Avatar

Aardige film. Waarin Gweneth een aardige rol speelt, OK een goede. Maar ik heb iets tegen haar, maar dat haalt het nog niet bij wat ik tegen mr. Fiennes heb, brrrr. Enfin, hij is verder nog weinig te zien geweest dat scheelt weer. Verder is de film best wel aardig. Fijn voor Gweneth dat ze hiervoor een Oscar kreeg. Jammer dat ze zichzelf zo voor gek zette, en dan heb ik het niet alleen over die jurk.

jacq

Avatar

Inderdaad hele goeie film. Slechts 1 minpuntje Gweneth (ja sorry, ik vind die types allemaal op elkaar lijken Nicole Kidman,Cate Blanchett Gwennie, en nog een paar euhhh ken er nu even niet opkomen, een beetje bleke melkmuiltjes), maar zal nu wel wat boze mannelijke reacties krijgen nou ja, soit denk maar zo zal de jaloezie wel zijn .Smiley face Maar vind Gwenethe gewoon zwaar irritant, behalve in se7en vond ik haar wel leuk.