La meglio gioventù (2003)

The possibilities were endless...

Een meeslepende belevenis.
play

8,6 details

  • 383 Min
  • Romantiek
  • Drama
  • Italië
383 Min Italië

La Meglio Gioventù vertelt het verhaal van een Italiaanse familie van het einde van de jaren zestig tot nu. Het verhaal focust op 2 broers: Nicola en Matteo. In het begin delen zij dezelfde dromen, lectuur, vriendschappen tot op het moment zij Giorgia ontmoeten, een jong meisje dat lijdt aan psychische stoornissen. Hun toekomst neemt noodgedwongen een andere wending.

Regie
Marco Tullio Giordana
Cast
Luigi Lo Cascio, Alessio Boni, Riccardo Scamarcio, Jasmine Trinca, Maya Sansa, Sonia Bergamasco, Claudio Gioè, Valentina Carnelutti, Fabrizio Gifuni, Lidia Vitale, Andrea Tidona, Stefano Abbati, Paolo Bonanni, Giovanni Scifoni, Camilla Filippi.
Release
22.06.2003
Release NL
09.07.2015

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Marco Tullio Giordana | Cast: Luigi Lo Cascio (Nicola Carati), Alessio Boni (Matteo Carati), Jasmine Trinca (Giorgia), Sonia Bergamasco (Giulia Monfalco) e.a.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: La meglio gioventù is geen artistieke film, en geen stilistisch hoogstandje. Cinematografie speelt in deze zes uur durende kroniek van een Italiaanse familie – en van het naoorlogse Italië – de tweede viool. Alles draait in dit oorspronkelijk als televisieserie opgenomen meesterwerkje om de personages, met wie we meeleven en, zo voelt het, ook meegroeien. Regisseur Giordana zet hun persoonlijke levens af tegen de veelbewogen geschiedenis van Italië tussen 1966 en nu, en maakt optimaal gebruik van de zes uur speeltijd, om een emotionele rijkdom te bereiken die onhaalbaar zou zijn in een film van pakweg twee uur.

La meglio gioventù doet iets wat alleen de beste romans kunnen: je het gevoel geven dat je de levens van de hoofdpersonen hebt geleid, en dezelfde lessen hebt geleerd. De film is soms een behoorlijke tranentrekker, maar het sentiment is herkenbaar. Niet voor niets won La meglio gioventù op het afgelopen Internationale Filmfestival in Rotterdam de publieksprijs: iedereen verlangt terug naar zijn 'beste jeugd’.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

La meglio gioventù Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

La meglio gioventù

acties