Blue Velvet

Blue Velvet (1986)

It's a strange world.

Reviews (5)

Olrik

Avatar

Het is erg lastig om te beschrijven waar Blue Velvet precies over gaat en hoewel de een deze film een meesterwerk vind en de ander een onduidelijk geval kan niemand er om heen dat dit niet je doorsnee film is.
David Lynch is een erg vreemde regisseur met een zeer apparte filmstijl en dat is erg goed te zien aan zijn films door de loop van de jaren en Blue Velvet is hier een goed voorbeeld van.
Het camerawerk is werkelijk prachtig en het acteerwerk van met name Dennis Hopper is fenomenaal en gecombineerd met het opmerkelijke verhaal rond een afgeknipt oor is dit een film om niet te missen! T+)

8,0 / 10

Tarkus

Avatar

Smaken verschillen natuurlijk, en daarom zal niet iedereen het eens met me zijn, maar ik vind deze film niet zo grandioos, integendeel, vond het maar een saaie bedoening.
Wellicht heeft dat ook wel te maken dat ik al geen liefhebber ben van David Lynch, en deze film heeft me zeker niet overtuigd om dat te worden.
Een goede cast, dat wel, maar verder ben ik dan wel uitgepraat over deze film.

Eva-filmfan

Avatar

Dat gehucht was Utrecht. Ik moest die film zien voor een vak dat ik toentertijd volgde. Ben namelijk van plan een master film- en televisiewetenschappen te halen.
Wat betreft Get over it: is geen one liner uit de "studentikoze hoek" (bespeur ik hier bitterheid?). Was meer gericht op Kurz, ik ben alleen te lui om te quoten. Heeft er mee te maken dat hij moet reageren op mij, simpelweg omdat ik de film niet leuk vind en hij wel. Hij maakt daar naar mijn idee een groter punt van dan dat het is. Daar moet hij "over getten" zo je wilt.
Misschien heb ik zijn reacties verkeerd begrepen, maar dat gevoel kreeg ik er nou eenmaal bij.

Eva-filmfan

Avatar

Nou, we zagen de film om 10 uur 's ochtends. Het is volgens mij niet echt een ontbijtfilm. Vandaar. Dan wordt je heel snel melig van een film die je niet super vindt.
Twin Peaks vond ik wel een super serie, ik hou wel van dat vage. Dune vond ik ook heel goed.
Ik denk dat ik dat vage vooral erg miste in deze film. En dus dat over the top dat de hele tijd, maar vooral bij het einde aanwezig was.

Eva-filmfan

Avatar

Laat ik dan de eerste zijn die iets negatiefs over deze film zegt.
Ik heb hem gezien in de bioscoop waardoor alle bedoelde effecten goed zouden moeten overkomen. Maar ik werd er alleen maar melig van. Ik vond hem over-the-top. Het goede einde met die vogel was uiterst irritant mijns inziens.
Ja, de muziek is goed, jij hij is goed gefilmd. Maar een reflectie op de maatschappij? Ik zie het niet. David Lynch is blijbaar niet echt mijn ding. En nu niet aankomen met dat ik zo iemand ben die alleen iets kan waarderen als het mainstream is, want dat is niet zo.