Sl8n8 (2006)

Reviews (2)

Glennekeeeee

Avatar

Beter dan ik verwacht had en dan mag 'Welp' zich de eerste horrorfilm van België noemen, ik ga toch even door de Belgische aanwezigheid voor en achter de schermen deze films als pionier beschouwen. Het grootste minpunt van de film is eigenlijk nog de lange aanloop. Hierin word nogal veel tijd gestoken om de karakters iets of wat uit te diepen wat volledig onnodig is aangezien, eens in de mijn, daar niets meer van overschiet. De cast doet het wel aardig al weet je dat het er bij deze films nogal vaak vingerdik opligt. Net zoals de twists trouwens die je, mits wat focus, in het begin al kan voorspellen. Maar de film heeft wel een goede spanningsboog en het camerawerk was van een redelijk hoog niveau dat daartoe bijdraagde. Enkel in de 'actiescènes' was het schokken iets te overmaats maar voor de rest was het meer dan goed. Het gore is zeker aanwezig maar waar de film niet echt inslaat is het bovennatuurlijke geloofwaardig neer te zetten. De keuzes van achterna gezeten personages zijn vaak ook maar raar en het einde is leuk maar daarna is het wel zeer abrupt gedaan.

Sl8n8 is een degelijke horrorfilm die zeker niet moet onderdoen voor de meeste Hollywoodproducties van het genre. Nergens top maar meer dan een voldoende.

6,4/10

Spider-fan

Avatar

Gister gezien. Vind het een erg leuke film geworden.
Het gegeven vond ik erg origineel en, ja, toch typisch Nederlands (wat men ook mag zeggen over buitenlandse invloeden). Het is een Nederlands/Belgische setting en een verhaal wat daar in past.
De film zal zeker de gorefans niet tegenvallen. Ik vond alleen dat het verhaal iets te veel ondergesneeuwd werd door de gore naarmate de film vorderde. Plus, het al veel genoemde slingerende camerawerk is iets te veel van het goede af en toe.
Het is niet direct een topper in het genre, maar wel een lekker tussendoortje waar naar mijn idee de meeste horrorfreaks zich toch prima mee zouden moeten kunnen vermaken.