Grizzly Man (2005)

In nature, there are boundaries.

Reviews (2)

Steadicam

Avatar

Bovenstaande reacties verbazen me. Ik hoop niet dat degenen die overwegen de film vanavond te gaan kijken, zich hierdoor laten beïnvloeden en de film mislopen. M.i. is dit terecht de film van de dag. Geweldige documentaire. Het is makkelijk om Treadwell als een mafkees af te schilderen, maar maakt dat de film minder interessant? Integendeel. En dat Herzog de geluidsopnames niet laat horen, is een wijze beslissing. Dit is geen Mondofilm. Mensen die daarop hopen, moeten deze film maar links laten liggen.

Banned

Avatar

Het probleem met deze docu is dat deze nergens shockeerd en een saai verhaal brengt over een labiele man die van beren houd. We worden de hele docu door warm gemaakt om dan mss op het einde de geluidsopname van zijn dood te horen. Maar nee! Flauwe en saaie docu.
Het ergste is dan ook dat die man waar het om draait geen enkele sympathie weet op te wekken en eerder overkomt als een irritante gek waardoor de veels te lang film duurd en de emotionele scène vervelen. Ik wil niet overkomen als een ramptoerist maar die geluidsopname had er wel ingemogen! Het enige wat overblijft zijn die imposante beren.