The Dreamers (2003)

Bertolucci slaat volledig de plank mis met een pretentieuze liefdesgeschiedenis waarin hij verschillende boodschappen probeert te verstoppen zonder schijnbaar te weten wat hij eigenlijk wil zeggen.

6,7 details

  • 115 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Frankrijk
  • Verenigd Koninkrijk
  • Italië
115 Min Frankrijk

Matthew is een Amerikaan die studeert in Parijs. Hij is een echte cinefiel: al zijn vrije tijd brengt hij door in de bioscoop. Hier is de tweeling Isabelle en Theo ook altijd te vinden. Tijdens een studentenbijeenkomst ontmoeten ze elkaar en raken bevriend. De ouders van de tweeling zijn op reis, dus Matthew verruilt zijn hotelkamer al snel voor de logeerkamer bij zijn nieuwe vrienden. De drie trekken zich terug uit de buitenwereld en discussiëren over films en politiek onder het genot van dure wijn. Maar bovenal spelen zij hun favoriete spel: het imiteren van filmscènes. Het verhaal van zelfontdekking van drie jonge studenten die elkaar onderwerpen aan tests om te zien hoe ver ze zullen en kunnen gaan.

Regie
Bernardo Bertolucci
Cast
Eva Green, Michael Pitt, Louis Garrel, Anna Chancellor, Jean-Pierre Léaud, Robin Renucci, Jean-Pierre Kalfon, Lola Peploe, Valentin Merlet, Florian Cadiou, Ingy Fillion, Pierre Hancisse.
Budget
$ 15.000.000
Opbrengst
$ 15.121.165
Release
09.12.2003

Filmtotaal Recensie

Regie: Bernardo Bertolucci

Cast: Michael Pitt (Matthew), Eva Green (Isabelle), Louis Garrel (Theo), e.a.

Bernardo Bertolucci wil met zijn nieuwe film de moderne jeugd weer laten dromen zoals de jeugd van de jaren ’60 dat deed. Helaas bereikt hij met The Dreamers zijn doel niet. Bertolucci slaat volledig de plank mis met een pretentieuze liefdesgeschiedenis waarin hij verschillende boodschappen probeert te verstoppen zonder schijnbaar te weten wat hij eigenlijk wil zeggen. De film begint speels en charmant, maar verzandt gaandeweg in chaos, doelloosheid en uiteindelijk betekenisloosheid. Dat is teleurstellend, want Bertolucci liet eerder zien met films als Il Conformista, 1900 en The Last Emperor wel degelijk over intelligentie en visie te beschikken. Hoewel intelligentie nog wel ergens zit verstopt in The Dreamers, is het gebrek aan visie echter overduidelijk.

alle artikelen (1)

The Dreamers Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Bongwater

"...Een heerlijke Bertolucci, met dikke knipogen naar de films noirs van de jaren 60 en Godard in het bi......"

SunChaser

"...Ik heb m een keer gehuurd maar behalve de seks is er weinig aan..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Dreamers

acties