Garfield

Garfield (2004)

It ain't the Cat in the Hat.

Reviews (3)

Breinmeester

Avatar

Tenenkrommend slecht! Deze film vernietigt de originaliteit van de strip. Het enige wat de film van de strip overneemt zijn de namen, voor de rest zijn alle characters totaal anders.
De animatie en compositing van Garfield zijn belachelijk slecht. De keuze om Garfield als enige in een cartoony stijl te animeren is onbegrijpelijk.
Het enige goede aan de film is de stem van Bill Murray. Jammer dat ie het met zo'n abominabel script moet doen. Het verhaal is een voorspelbare klucht.

DVD-maniac

Avatar

Vind dat ze Garfield heel mooi hebben nagemaakt met CGI (?!). Maar zoals eerder gezegd: hij is doorgaans een luie kat die alleen beweegt om eten te pakken of om Odie een mep te verkopen. In deze film lijkt ie dus weinig op de echte Garfield. En dat baasje van hem lijkt al helemaal niet op de echte. En volgens mij hadden ze best wel een betere acteur kunnen vinden.
Al met al best wel een komische film. In het bijzonder die 'brede grijns' op Garfiels's gezicht als ie de huiskamer overhoop heeft gehaald. Maar heb 'm 1 keer gezien en dat was eigenlijk al meer dan voldoende.
[rating 3]

Mark

Avatar

Heb em nu ook gezien en het is niet echt hetzelfde als de stripjes. Garfield is natuurlijk de enige kat met mensen ogen, en in de film heeft hij nog veel meer menselijke eigenschappen gekregen, behalve dat cynische droge humor die die altijd al had. In het begin van de film zitten wel een aantal strip-sketchy grappen maar je ziet al snel dat het best wel een saaie film word als ze daarop doorgaan. En daarom beleeft hij een echt avontuur waardoor je bijna een heel andere indruk krijgt van die kat. Hij is zowaar is een keer niet egoistisch en laat ook zien dat hij behalve gevoelens voor eten ook nog wel wat voelt voor Odie die hij altijd in de zeik loopt te nemen.

Helemaal goed gelukt als kinderfilm, het is leuk vermaak en ook nog een beetje educatief. En zeker een goede inleiding voor iedereen die nog niet bekend is met de strips. Ik heb er in ieder geval erg van genoten.