The Chronicles of Riddick

The Chronicles of Riddick (2004)

There is no future until you settle the past.

Reviews (3)

Glennekeeeee

Avatar

Geen hoogvlieger en vooral de special effects vallen hier toch wel tegen. zeker in de eerste helft zijn zowel de decors en omgeving van een erbarmelijk niveau, vraag me af waarom het in het tweede deel wel kon. diesel is wel op dreef en als riddick blijft hij toch zeker overeind, dench krijgt een flutrol en ook karl urban speelt hierin niet zijn beste rol. de film heeft dus vooral een zwak eerste deel maar eens ze in de door verhitte omgeven gevangenis terechtkomen krijgt het verhaal zijn vaart en vooral in die gevangenis zitten enkele sterke scènes. toch had er meer in de film kunnen zitten door beter uitgebouwde personages, betere effecten en beter gevisualiseerde actie. misschien schat ik daarom pitch black en riddick hoger in omdat ze die film kleiner hielden en dat werkte toch beter voor mij.

5,7/10

Tarkus

Avatar

Prima SF-film, en voor mij veel beter dan het eerste deel.
Meer actie, en vooral ook meer special effects.
Je merkt ook dat deze rol echt Vin Diesel zijn ding is, en hij doet het hier dan ook goed.
Let op de kleine rol voor 'Dame' Judi Dench.
Heb de director's cut gezien op blu-ray en de film krijgt zowel door de 15 minuten extra als de blu-ray uitgave wel een meerwaarde, heb dus van deze prent genoten, maar dan van deel 1.

Filmwolfje

Avatar

Heb gister PitchBlack gezien en vandaag deze... en ik ben helemaal niet terleurgesteld gelukkig Smiley face.

PitchBlack was een soort Alien-achtige film en in feite een introductie van Riddick's wereld. Er werd daar veel met kleuren gespeeld en ook met totale duisternis wat een meer horror-achtige sfeer gaf.

In Chronicles komt die horror-sfeer en de arty-kleurenspel helemaal niet terug, maar krijg je een Fantasy-achtige sci-fi aktie-film ervoor in de plaats met (goddank!) geen typische hollywood-einde. De film deed me veel denken aan een Neo-Gothic Conan the Barbarian met The Matrix-achtige special effects (met dezelfde opzwepende The Matrix achtergrond muziek als ik me niet vergis (stoorde trouwens niet)). De film moest eerst opgang komen integenstelling tot PitchBlack, maar alstie eenmaal aan de gang is, stelt de film zeker niet terleur en is zelfs soms verrassend. Ik heb zowaar genoten. :E
[filmquote]Riddick: "It's an animal thing."[/filmquote]
[rating 4]