Nine 1/2 Weeks (1986)

They Broke Every Rule

Reviews (3)

MovieMazzter

Avatar

Een film die nogal gemengde reacties oproept. Ik kan me niet herinneren dat ik de film ooit gezien heb in de jaren 80, maar anno nu komt het erg gedateerd over en kan het verhaal me nauwelijks boeien. Wellicht dat destijds de leuke plaatjes met Kim en de koele en nog goed uitziende Rourke het erg goed deden, heden ten dage zou het een flop opleveren. Het enige dat bijblijft is Joe Cocker met you can leave your hat on. Ik ben mild met 5/10

Tarkus

Avatar

Deze film heb ik meer dan 20 jaar geleden al eens gezien, en ik weet dat ie me toen niet kon boeien.
Onlangs was de film te koop voor 1 €€ bij Blokker en voor die prijs wou ik me er toch nog eens aan wagen.
Maar mijn mening van 20 jaar geleden is nog steeds dezelfde, een saaie boel deze prent, misschien wel de slechtste film van Basinger en Rourke ooit, al mag Basinger dan wel mooi in beeld worden gebracht, wat betreft verhaal is deze film een dikke zero.
Het enige wat me een beetje beviel aan deze film was de muziek, daarom dat de film toch nog een ster van me krijgt, met dank aan Joe Cocker zeg maar.
En... 1 €€ is toch nog te veel voor deze film....

jacq

Avatar

Tja, vind dit best een leuke film om nog weer eens te zien. Vooral het eind vind ik erg leuk als Basinger zich nog een keer omdraait en dan resoluut doorloopt. Al is Rourke aardig aan lager wal geraakt en ziet hij er niet meer uit, in deze film vind ik hem best wel wat hebben. Toen nog een markante kop. Barfly vond ik ook heel geestig met hem als zuipschuit. Jammer dat hij verder niet veel meer goeds heeft gespeeld.