Predator 2 (1990)

The Ultimate Hunter.

Reviews (4)

jaime91

Avatar

Teleurstellend vervolg op een fantastische actiefilm. Het badass gehalte wat het eerste deel had is verdwenen, er zit teveel shakycam in waardoor je de helft van de tijd niet eens ziet wat er precies gebeurt. En de personages zijn ook niet boeiend genoeg. En de stad als jachtterrein voor de Predator vind ik ook niet heel erg sterk werken, al vraag ik me ook af of dat misschien niet ook ligt aan de manier waarop ze het uitgevoerd hebben. En tot slot zitten er ook een aantal zeer domme personages in, en dan heb ik het met name over Gary Busey en zijn mannetjes. Ook jammer dat Arnie niet terugkeert in dit vervolg. Maar het schijnt dat hij de stad als locatie ook niet zag zitten.

Het enigste pluspunt wat ik kan vinden is Danny Glover die wel zijn uiterste best doet om net zo badass als Arnie te zijn. Maar op de een of andere manier lukt het hem niet om Arnie te evenaren.

KW

Avatar

Waardeloos! Ik heb het tot de eerste reclame vol gehouden, nog af en toe teruggezapt. Maar nee, het is he-le-maal niks. *Die vent met die Uzi's staat maar wat te zwaaien! Hij mikt niet eens!
*De warmtebeelden zijn niet waarheidsgetrouw.
*De predator zelf is in ontzichtbare vorm slechter weergegeven dan in deel 1.
*Danny Glover komt aanzetten op de crime scene scheurt wat met een auto en gelijk houden de bad guys het voor gezien.
Als je een lijst maakt met 'meest op- en aanmerkingen over een film' dan staat deze bij mij op de bovenste plaats! Ja, het is een ACTIE, dat weet ik. Maar dan moet je de rest wel realistisch houden, alleen op het element actie heb je een vrijbrief!

[ g r a s ]

Avatar

Dit deel is helemaal niet te vergelijken met Predator. Deel 1 had Arnie, het wezen was nieuw en pas laat volledig in beeld en er zat een andere vorm van spanning is, haast zoals een thriller. En natuurlijk de nodige aktie.
Predator 2 is meer een popcorn aktiefilm, niet meer en niet minder. Behalve dat hierin ook het predator wezen de centrale rol speelt zijn er weinig overeenkomsten.
Wel leuke rollen van Danny Glover en Gary Busey.

Op het einde zie je trouwens de inleiding tot AvP.

Wanneer deze delen in omgekeerde volgorde waren uitgebracht had Jean Claude van Damme de rol van Predator waarschijnlijk wel aangenomen. Hij stapte uit deel 1 omdat hij te weinig in beeld zou zijn.

Filmwolfje

Avatar

:-SJaaa!!!! Predator goes to town!!!B-)
Ik heb ontzettend genoten van dit vervolg op Arnie's film Predator, omdat het wat dieper in gaat in de aard van het buitenaardse wezen dat Predator wordt genoemd. Ik snap weer eens niet dat zo'n film een laag cijfer krijgt, er is in mijn ogen echt absoluut niets mis mee en vindt het echt onverdiend ondergewaardeerd. Blijkbaar missen de Arnie-actiefans Arnold Schwartznegger toch ontzettend en hebben ze daarom een laag cijfer gegeven en misschien hadden de filmmakers dezelfde formule moeten aanhouden als bij de Alien-films, waar ze in de laatste Alien-film Signoury Weaver uit het verleden helemaal moeten klonen om er wat van moeten maken, wat naar mijn mening wel erg ver ging... Anyway... voor de Sci-fi liefhebbers die naar de film gaan voor het monster ipv de actie-held is deze film Predator 2 zeker een must om te zien![rating 4.5]

Let op de skeletten in het ruimteschip!!! Eén van de skeletten is van een Alien (je weet wel, van de films Alien, Aliens, Alien3 en Alien: Resurrection