Predator 2

Predator 2 (1990)

The Ultimate Hunter.

Reviews (3)

KW

Avatar

Waardeloos! Ik heb het tot de eerste reclame vol gehouden, nog af en toe teruggezapt. Maar nee, het is he-le-maal niks. *Die vent met die Uzi's staat maar wat te zwaaien! Hij mikt niet eens!
*De warmtebeelden zijn niet waarheidsgetrouw.
*De predator zelf is in ontzichtbare vorm slechter weergegeven dan in deel 1.
*Danny Glover komt aanzetten op de crime scene scheurt wat met een auto en gelijk houden de bad guys het voor gezien.
Als je een lijst maakt met 'meest op- en aanmerkingen over een film' dan staat deze bij mij op de bovenste plaats! Ja, het is een ACTIE, dat weet ik. Maar dan moet je de rest wel realistisch houden, alleen op het element actie heb je een vrijbrief!

[ g r a s ]

Avatar

Dit deel is helemaal niet te vergelijken met Predator. Deel 1 had Arnie, het wezen was nieuw en pas laat volledig in beeld en er zat een andere vorm van spanning is, haast zoals een thriller. En natuurlijk de nodige aktie.
Predator 2 is meer een popcorn aktiefilm, niet meer en niet minder. Behalve dat hierin ook het predator wezen de centrale rol speelt zijn er weinig overeenkomsten.
Wel leuke rollen van Danny Glover en Gary Busey.

Op het einde zie je trouwens de inleiding tot AvP.

Wanneer deze delen in omgekeerde volgorde waren uitgebracht had Jean Claude van Damme de rol van Predator waarschijnlijk wel aangenomen. Hij stapte uit deel 1 omdat hij te weinig in beeld zou zijn.

Filmwolfje

Avatar

:-SJaaa!!!! Predator goes to town!!!B-)
Ik heb ontzettend genoten van dit vervolg op Arnie's film Predator, omdat het wat dieper in gaat in de aard van het buitenaardse wezen dat Predator wordt genoemd. Ik snap weer eens niet dat zo'n film een laag cijfer krijgt, er is in mijn ogen echt absoluut niets mis mee en vindt het echt onverdiend ondergewaardeerd. Blijkbaar missen de Arnie-actiefans Arnold Schwartznegger toch ontzettend en hebben ze daarom een laag cijfer gegeven en misschien hadden de filmmakers dezelfde formule moeten aanhouden als bij de Alien-films, waar ze in de laatste Alien-film Signoury Weaver uit het verleden helemaal moeten klonen om er wat van moeten maken, wat naar mijn mening wel erg ver ging... Anyway... voor de Sci-fi liefhebbers die naar de film gaan voor het monster ipv de actie-held is deze film Predator 2 zeker een must om te zien![rating 4.5]

Let op de skeletten in het ruimteschip!!! Eén van de skeletten is van een Alien (je weet wel, van de films Alien, Aliens, Alien3 en Alien: Resurrection