Happiness

Happiness (1998)

Reviews (3)

KW

Avatar

Ik vond de film wel een beetje traag. Sommige momenten waren wel degelijk okay, maar op andere momenten werd ik een beetje filmmoe.

Zeker de personages zijn goed uitgebalanseerd. Misschien een beetje vaag verwoord. Ik bedoel ermee dat als er eentje uitblinkt, de rest al gelijk een stuk minder lijkt (acteren). Dat is dus niet het geval!

Het lijkt, trouwens, wel een verweven film van meerdere. Je zou de intriges prima los van elkaar kunnen kijken.

Dr. Strangelove

Avatar

Mjah, mij werd deze film door verschillende personen over langere tijd zwaar aangeraden nadat American Beauty ter sprake was gekomen.

Uiteindelijk heb ik 'm dan ook gezien.. Hmmm...hij is eigenlijks m.i. nauwelijks te vergeljiken met American Beauty. Ja wel, min of meer zijdelings dezelfde thematiek van zog. gelukkige perfecte gezinnetjes maar eh...look closer!

Ik vond 'm misschien door de gerezen verwachtingen (zwaar) tegenvallen en eigenlijk best wel saai.

Edoch..het is een moedige film die open wat zware onderwerpen in beeld brengt en hij is sober en integer gemaakt. Lof voor Net5 ('s een keer..) voor een prima film avond! Ik zal 'm nog 's gaan tapen en later voor een herbeoordeling aan mijn (geestes)oog voorbij laten gaan.

Kenji

Avatar

Deprimerend? Dit juist één van de grappigste films van de afgelopen 10 jaar!! Natuurlijk, er worden loodzware onderwerpen aangesneden en werkelijk iedereen in deze film heeft een rampzalig leven, maar Solondz heeft een hele goeie neus voor de wrange hilariteit die verscholen ligt in de hopeloosheid van het bestaan. Daarbij gaat hij erg ver, maar een goed verstaander ziet dat hij begrip en respect heeft voor ieder van zijn miserabele personages. Deze film, en de titel, zijn allesbehalve cynisch bedoeld. [rating 4.5]