The Ice Storm

The Ice Storm (1997)

It was 1973, and the climate was changing.

Reviews (3)

laundromat

Avatar

Heb 'm 2 keer gezien. Het is echt een aanrader. Bijzondere scenes.
Bijvoorbeeld dat Elijah Wood aan het glijen is op straat en dan wordt aangereden, dat sfeertje, ja niet echt uit te leggen (wordt verborgen)



Ben zelf fan van Christina Ricci, dat was de reden dat ik 'm de 1e keer wou zien. Maar ook de andere castleden doen 't goed.

En fluttijd idd, dus opnemen als je kan.

Sai

Avatar

Sterk drama met een sterke cast en het daar natuurlijk bijbehorende sterke acteerwerk. Het narratieve nut van een aantal gebeurtenissen en subplotjes was me wat onduidelijk (de film lult zelf, net als te personages, wat te veel) maar ze hielpen de sfeer en het tijdsbeeld wel vooruit, en dat is dan ook vooral waar deze film op leunt. Jammer is het dan wel dat de film in de laatste twintig minuten toch nog wat platgetreden paden begaat om er een lekker rond einde aan te binden. Maar ach, de eerste negentig minuten zijn pijnlijk leuk, leuk pijnlijk, leuk, pijnlijk en zeker de moeite waard. 8.

Birdarcade

Avatar

Een zekere aanrader!T+)[/quote]

Zeker een lekkere film; vond ik ook.
Een cynische noot vond ik dat de enige die bezig was mens te zijn met bewustzijn de klos was... De zondaars en dierlijken overleefden, en leerden een lesje.
Ik moest zo lachen ok het werkstuk op school :"Geur is in weze het innemen van moleculen van de geurverspreider... denk daaraan als je na iemand naar de wc gaat! whoa!!! bah