Planet of the Apes (1968)

20th Century Fox Wants You To... Go Ape [1974 Rerelease]

Reviews (3)

Tarkus

Avatar

Men zegt dat de eerste film uit een reeks altijd de beste is, en hoewel ik ze nog niet allemaal heb bekeken, er zijn er 7 inmiddels, is deze eerste een prachtige film.
Prachtig verhaal, dat zelfs na meer dan 40 jaar nog steeds indrukwekkend is.
De hoofdrollen zijn prima ingevuld en de apen zijn voor die tijd verbluffend goed gedaan, wetende dat men nog niet de mogelijkheden had die men nu heeft.
De eerste van 7 zei ik dus, en een prima begin om ze allemaal eens op een rijtje te bekijken.
Op Blu-ray wel te verstaan, deze film heeft alvast een prachtige remastering ondergaan, zowel beeld als geluid.
Een klassieker die je moet gezien hebben !!

Il Padrino

Avatar

Ik heb de volgens-de-geruchten-bestaande Burton versie niet gezien, maar ik zie eigenlijk niet waar ze deze film (afgezien van de make-up effecten natuurlijk) echt structureel zouden kunnen verbeteren... Het enige wat ze zouden kunnen veranderen, is de film trouwer aan het boek maken, door de apencivilisatie van een hoogwaardige technologische kennis te voorzien. Maar zelfs het gebrek daaraan vond ik z'n charme hebben in dit origineel.

Het was jammer dat ik het "verrassende" einde al kende, anders lijkt het me een nog interessantere film als je 'm voor het eerst ziet.

Ik stond er eerlijk gezegd wel van te kijken hoe maatschappij-kritisch, filosofisch onderlegd en eigenlijk gewoon cynisch PotA was, dat had ik niet verwacht. Als je alleen maar stukjes hebt gezien met als aap verklede mensen, is deze film toch een verademing, en met recht een klassieker!

buscemi

Avatar

@ WouToMatic
Er is toch wel de wat nieuwere/recentere versie van Planet of the Apes met Mark Wahlberg enz... van regisseur Tim Burton. Die kon dus heel wat beter dan het resultaat er toe doet. Die was trouwens laatst op tv. Dat noem je toch een remake of niet? Maar dit originele heb ik nog niet kunnen kijken. Moet ik toch maar eens gaan doen denk ik. Schijnt beter te zijn dan de recentere versie.