The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (2005)

The answers to what's out there are in here.

Reviews (3)

hetisjantje

Avatar

Er staat me iets bij dat Douglas in de laatste fax die hij afschoot richting de studio nogal zeer ontevreden was met de richting waar het op ging. De humor kwam niet uit de verf en zo. Dat klopt ook wel op punten, komt denk ik vooral door de haast waarmee alles voorbij vliegt (voorbeelden: Vogons, Deep Thought). Maar voor de fan blijft het een feestje en mooie nagedachtenis aan de beste man.

shaffa2

Avatar

Goed, het is dus alleen het eerste deel.. De dolfijnen zijn dus slechts een verwijzing naar het vierde deel (dat ik, samen met het vijfde, frantically kocht en in één adem heb uitgelezen vóór de film). Da's mooi... dan ga ik dát nog even lezen. Het leek me trouwens al sterk dat het alles in één was, aangezien voor het concept achter the Restaurant at the End of the Universe wel een vol uur mag worden uitgetrokken (ik snap het nog steeds niet helemaal). Ik verheug me er enorm op!

(#25/7)³

Avatar

Kheb de film gezien en ben zeer in m'n sasjes ^^.


aangezien ik vantevoren eigenlijk niet wist wie de director was deed het me denken dat het een terry gilliam film was. (wat me raar leek want dan had ik het wel geweten, gezien ik een grote fan ben van diens werk.)
het bleek dus garth jennings te zijn, en dit is somewhat z'n debuut heb ik vernomen. en wat een debuut is het! (dat klinkt niet in het nederlands...sorry)

het is een typische geval van, ofwel: je vind hem geweldig, en anders verschrikkelijk. ik behoorde bij de eerste, toen de scene met de dolfijnen afgelopen was, was ik er helemaal klaar voor. vervolgens zakte het 5 minuutjes in waarbij ik hoopte op een "comeback" die gelukkig ook kwam. een aanrader voor iedereen die van terry gilliam films houd! (en dan niet twelve monkey's, maar meer de "vagere films")

vooral de "denkscene" was fantastisch