Monty Avatar

Monty

reacties

 • Byzonder goeie film... met een pracht van een soundtrack.

  als reactie op de film The Village

 • Het film volgt 5 mannen uit totaal verschillende milieus die met proefverlof uit de gevangenis worden vrijgelaten. Een onbevooroordeelde kijk op de verscheidenheid aan de culturen in Turkije. De acteerprestaties zijn rauw en oprecht, de verhaal wreed en ontroerend; toch dragen deze mannen hun lot waardig en beheerst. Fascinerend, beangstigend, sfeervol en onvergetelijk.

  als reactie op de film Yol

 • Benicio is zoals altijd voortreffelijk (de rest doet aardig mee!). Realiteit kan hard zijn en daar komt Traffic aardig in de buurt. Goeie film.

  als reactie op de film Traffic

 • [quote=Biff Tannen]Ik word echt moe van mensen die zeggen dat Stallone geen goede acteur is, kijk dan eens deze film, of Rocky 1 en 6, of First Blood de allereerste Rambo, daar speelt hij zeker niet slecht. Dat einde waarin hij een break-down krijgt is goed. En zelfs in films waarin hij zogenaamd "slecht" acteert vind ik hem goed. Ik bedoel alleen hij kan in Judge Dredd zeggen "I am the law" zonder dat het belachelijk wordt. Hij is één van de beste aktiefilmacteurs van onze generatie en ondanks zijn dipje in het begin van dit millenieum is hij nu weer helemaal terug met zijn oudere succesen. Iets wat niet gezegd kan worden over acteurs die "beter" gezien worden (zoals Ford & Willis) Dus Stallone verdient meer respect. (één noem één porno-acteur die een betere film carriere heeft gehad dan Stallone).[/quote] Compleet met je eensT+). Hij laat in CL zien dat hij niet minder is dan de rest (De Niro, Keitel en Liota). Helaas heeft hij weinig serieuze rollen gespeeld.

  als reactie op de film Cop Land

 • Ben nooit echt een fan geweest van Cage. Maar hier speelt hij fenomenaal.

  als reactie op de film Leaving Las Vegas

 • [quote=Swampman]Ieder zijn mening, ik vond Manhunter verreweg superieur aan het overbodige Red Dragon.[/quote] Ik ook, maar Fiennes maakt het goed! ;)

  als reactie op de film Red Dragon

 • Een prachtrol van Ralph Fiennes!! :W

  als reactie op de film Red Dragon

 • Zaterdagmiddag, mijn zoontje slaapt en ik wordt getracteerd op met deze film!! Ned 2 ook nog. Thanx!! (nu maar hopen dat die kleine niet wakker wordt). Jean Paul Belmondo is een van mijn favorieten (en het heeft niets te maken met het feit dat ik qua uiterlijk enorm veel op hem lijk).

  als reactie op de film À bout de souffle

 • [quote=chess]klinkt interessant..... ik ben benieuwd![/quote]

  als reactie op de film Moolaadé

 • Als je van actie houd, dan moet je naar deep troat gaan kijken. Het is een vrij langzame film, toch enorm van genoten. Pracht film met een geweldig rol van Cage.

  als reactie op de film Leaving Las Vegas

 • Goeie cast, mooie beelden, maar niet echt boeiend. Beetje opdringerige maar goeie filmmuziek, wat jammergenoeg niet past bij dit film. Ik had het gevoel dat een haai zou verschijnen, maar dan realisserde ik me dat ik niet naar Jaws zat te kijken. Wel grappig dat ik Monty ook van Montgomery Clifft heb, nav een docu over Elizabeth Taylor.

  als reactie op de film 25th Hour

 • Cagney op z'n best.

  als reactie op de film White Heat

 • Er word zelden zo goed geacteerd als Pacino in Scarface. Meesterlijk hoe hij in zijn rol opgaat, prachtig.

  als reactie op de film Scarface

 • Bedankt! nu hoef ik de film niet meer te zien!!!

  als reactie op de film Misérables, Les

 • [quote=Claar]Les misérables (USA, UK, Duitsland, 1998), van Bille August, naar de roman van Victor Hugo, met o.a. Liam Neeson, Uma Thurman, Peter Vaughan; geschiedenis, avontuur, misdaad, romantiek, drama; imdb 7,1 19e eeuw, ca. 1848 (denk ik). Jean Valjean (Neeson) is een man die voor diefstal van brood 19 jaar zware dwangarbied heeft verricht. Hij is pas voorwaardelijk vrij. Een bisschop (Vaughan) neemt hem gastvrij op. Als ‘dank’ steelt Valjean het tafelzilver, waarvoor hij direct wordt opgepakt. De bisschop zegt dat hij het zilver aan Valjean heeft gegeven. Deze is zo verbaasd en zo dankbaar, dat hij de rest van zijn leven in dienst stelt van de medemens. Inspecteur Javert kent Valjean vanuit het strafkamp en herkent Valjean als burgemeester van Vigo en als grootste werkgever aldaar. Javert stelt zijn verdere leven in dienst van het vangen van Valjean, die hem vrijwel steeds weet te ontsnappen. De liefdesgeschiedenis is die tussen Valjean en een arbeidster (Thurman) uit zijn fabriek, die hij onterecht heeft ontslagen. Hij zorgt voor haar buitenechtelijk dochtertje. De film kon me niet echt boeien. Het heeft een te hoog “Alleen op de wereld”-gehalte. Alleen op de wereld is het kinderboek van Hector Malot (oorspronkelijke titel: Sans Famille)waar ik tranen met tuiten om heb gehuild omdat het zo vreselijk zielig was en zo oneerlijk. Dit verhaal is ook typisch 19e eeuws: het enorme onrecht: namelijk 19 jaar dwangarbeid voor het stelen van een brood; in Engeland stuurde justitie de mensen daarvoor naar strafkamp Australië. Verder: het levenslang moeten boeten voor een kleine misstap, kinderarbeid, tbc, honger, prostitutie, onterecht ontsalg, klassejustitie, etc: het kan niet erg genoeg zijn. De emoties die daarbij horen zijn zo uitvergroot: jaloezie, boosheid, wraakzucht, maar ook de onmetelijke goedheid van bijvoorbeeld de bisschop en de latere Valjean. Het onrecht is zo groot dat het culmineert in een revolutie (die van 1848?). Het is mij allemaal te veel, te uitvergroot. Het heeft bij mij het effect dat ik me ga irriteren, meer dan dat mijn medelijden en mijn sympathie opgeroepen worden. Wellicht was het boek in zijn tijd revolutionair, zoiets als De Negerhut van Oom Tom. Uma Thurman speelt op zich de berooide, tuberculeuze vrouw met een buitenechtelijk kind, die onterecht ontslagen wordt en zich daarom moet gaan prostitueren (ik bedoel maar: hoe erg moet iets zijn om te overtuigen?) met verve. Maar ik heb het probleem dat ik haar liever zie als The Bride in Kill Bill.[/quote]

  als reactie op de film Misérables, Les

 • [quote=eddie1971]slechte film, wie deze film wat aan vind, moet maar eens naar een psychiater[/quote] 1971 is een goed jaar, maar ga toch kijken!!!

  als reactie op de film Twin Peaks: Fire Walk with Me

 • [quote=Sara]Zeker het boek is een aanrader! De film is absoluut ook goed, maar ik heb meer en langer (351 pagina´s!!) genoten van het boek![/quote] Deel 2 bestaat uit 397 baldzijden!!

  als reactie op de film Angela's Ashes

 • Ik ben van meining dat het geen Ierse verhaal is. Als de kostwinnaar al zijn geld aan drank uitgeeft, dan lijd de rest van de familie eronder. Het verhaal zou zich overal hebben kunnen afspelen. Je hebt 2 delen; de as van mijn moeder en de nieuwe wereld. Ik heb beide boeken gelezen, deel 1 is ontroerend, deel 2 gaat nergens over.

  als reactie op de film Angela's Ashes

 • Hey, han man......T+)

  als reactie op de film Enter the Dragon

 • Goeie film met een goeie rol van liota!

  als reactie op de film Narc

 • Prachtige muziek van "Simon and Garfunkel", helaas hebben we dat tegenwoordig haast niet meer.

  als reactie op de film The Graduate

 • Heb hem inmiddels 4 á 5 keer gezien, eerste keer in de bios. Ga 'm vandaag weer kijken.

  als reactie op de film Forrest Gump

 • It's better too be dead and cool than alive and uncool!!!

  als reactie op de film Harley Davidson and the Marlboro Man

 • Zelden is er zo goed geacteerd. A masterpiece!!!

  als reactie op de film Scarface

 • [quote=XGH]Ik heb hem zelf al 3 keer gezien, maar toch blijft deze film echt mooi! goede acteer werk van Jim Carrey en Kate Winslet(waar ze ook terecht een orcarnominatie voor kreeg, naar mijn mening had ze die ook mogen winnen)[/quote] Goeie acteurs. Heb hem nog niet gezien, dus het wordt genieten!!

  als reactie op de film Eternal Sunshine of the Spotless Mind

 • Was dit vorige week ook niet op tv? Ik vindt hem persoonlijk heel leuk, vooral de scene met de laxeermiddel!!!Y

  als reactie op de film Dumb & Dumber

 • Wat vindt ik Hofman een goeie acteur: little big man, midnight cowboy, Magnifiek.... Tootsi heb ik nog nooit gezien en ik wil het ook niet zien!!

  als reactie op de film Tootsie

 • Tja Gary Oldman :W[/quote] Yeh, Gary is greath.........:y

  als reactie op de film Dracula

 • Leuke film, de Belgen hebben minstens smaak!! Woensdag Shine vandaag Snatch.

  als reactie op de film Snatch.

 • Geweldige actie, Val Kilmer en De Niro stelen de show.

  als reactie op de film Heat

 • [quote=Ann McDunn]Als ik de naam Silvester Stallone lees, hoef ik al niet meer, ik wist niet eens dat die man normaal kon praten. En Rocky's vind ik helemaal niet te verteren.:N[/quote] "Rocky" blijft wel een van de beste films ooit gemaakt, jammergenoeg zijn dedelen erna wat minder.

  als reactie op de film Cliffhanger

 • Will Smith moet gewoon lekker gaan rappen en zich niet bezig houden met dit soort dingen. Ik vond het "persoonlijk"erug tegenvallen. Ik had meer verwacht van Michael Mann als regisseur.

  als reactie op de film Ali

 • Ooit gekeken omdat ik een fan was van Mickey Rourke. Volgens mij kwam hij een seconde in voor.... ga m niet kijken!!!!

  als reactie op de film 1941