23VDV23 Avatar

23VDV23

reacties

  • [quote=chuz]Goed verhaal tegen de achtergrond van een sneeuwwit winterlandschap. Deze film had een daverend succes kunnen worden maar is imho helaas volslagen verknoeid door een klein ietsipietsie detail namelijk dat ze vergeten zijn de hoofdrolspeler een acteeropleiding aan te bieden. Ze hadden bij sommige scenes eigenlijk ook de emoties moeten ondertitelen die die jongen probeerd uit te drukken. Hoe komt het toch dat de producent en de regie dit gepikt hebben ? Maakt het ze niet uit dat een mooie, zoveel belovende film aan gort wordt geacteerd ? Is die jongen een neefje ofzo van een belangrijk filmpersoon.[/quote] Ben het hiermee eens, al is de kritiek nog zo ongenuanceerd. Martijn Lakemeier is onterecht de hemel in geprezen. In plaats van dat je met deze jongen meeleeft begin je je aan hem te ergeren. In een vrij klassiek, recht toe rechtaan verhaal, zonder enige interessante ambivalentie of boodschap (wat overigens niet erg is, zolang het verhaal maar goed wordt verteld) is er geen sprake van het meest belangrijke en meest voor de hand liggende aspect van het verhaal: sympathie voor het hoofdpersonage. Op technisch gebied is dit een prima te verteren film en speelt lang niet iedereen zo slecht als Lakemeier. Hoewel ik ook de regie niet al te sterk vind. De spanning en dreiging die in het boek te voelen is, heb ik op geen enkel moment mee gekregen. Dit is echter vooral te wijten aan het eerst genoemde punt. Ik wil geen doemdenker zijn, maar het feit dat mensen zo wegliepen met deze film geeft des te meer aan hoe slecht het gesteld is met de Nederlandse film vandaag de dag. Een kinderhand is snel gevuld zullen we maar zeggen. Iets beters zijn we niet meer gewend de laatste jaren. Schindler's List was ook op tv. Mijn keuze was snel gemaakt.

    als reactie op de film Oorlogswinter

  • Vooral een (voor de tijd waarin de film is gemaakt) cinematografisch meesterwerk. Het verhaal is daarnaast ook heel aardig, maar niet zo fenomenaal als de technische vooruitstrevende kant van de film.

    als reactie op de film Citizen Kane

  • Heerlijke film voor de Tarantinofiel. Uitstekende prestatie van een geweldige cast. Iemand die echter bij Tarantino alleen kopieën van Pulp Fiction verwacht zal hier echter lichtelijk teleurgesteld zijn. Desondanks vind ik het zelf een fantastische film.

    als reactie op de film Jackie Brown