TearsinRain Avatar

TearsinRain

"All those moments will be lost in time... Like tears in rain."

reacties

  • Na films als United 93, Zero Dark Thirty en Lone Survivor heeft deze film nog het geloofwaardigheidsgehalte van een slechte Ateam aflevering, maar de soundtrack van Alan Silvestri vind ik nog steeds zeer aanstekelijk.

    als reactie op de film The Delta Force

  • Een meesterwerk die past in het rijtje Ben Hur, Dances with Wolves, Gladiator. Misschien niet historisch correct maar de beelden muziek en acteerwerk vind ik zonder meer top. Gelukkig nog geen cgi veldslagen maar echte acteurs die elkaar bestormen.

    als reactie op de film Braveheart

  • Deze film is voor mij "The Christmas Carol" als het geen kerst is, met Gordon Gecko alias Ebenezer Scrooge in de hoofdrol. Fantastische film die vooral de eerste keer indrukwekkend is.

    als reactie op de film The Game

  • Briljante klassieker die op de onderzeeboot scene en een aantal gedateerde visuele effecten na, de tand des tijds doorstaan heeft en zich nog steeds probleemloos tot de beste avonturenfilms aller tijden mag rekenen!

    als reactie op de film Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark

  • Mijn "guilty pleassure" van deze film kan ik keer op keer intens gelukkig worden, verveeld nooit!

    als reactie op de film Rocky IV

  • Klassieker die nog vooral indruk maakt door de groots opgezette scenes en lange takes. Het Duits jachtvliegtuig dat over het strand scheert terwijl de geallieerden letterlijk het vijandelijk vuur inrennen blijft indrukwekkend. Echter, de dialogen van de geallieerden zijn ongeloofwaardig en tenenkrommend, voelt alsof ze het op een afstand over zichzelf hebben. Bij de Duitse dialogen heb ik dat gevoel niet en die voelen ook veel echter en authentieker aan. De film is anno 2021 erg traag geworden maar realiserend dat deze film 59 jaar oud is en de verzameling aan Hollywood sterren indrukwekkend blijft de film een aanrader voor elke filmfanaat.

    als reactie op de film The Longest Day

  • Meesterwerk van Spielberg, vaak geimiteerd nooit geevenaard. Gisteravond met mijn neefje van 8 herbeleefd, de 20th anniversary edition. Ondanks dat de cgi niet altijd top is maakt het de film wel weer een generatie langer genietbaar. Fantastische film.

    als reactie op de film E.T. the Extra-Terrestrial

  • Ben zelf geboren in 1984 en van kinds af aan een grote Star Trek fan, ondanks de originele acteurs vind ik deze eerste Star Trek film echt te traag geworden, sommige dialogen tenenkrommend, keuzes van Kirk en co onbegrijpelijk en ook de special effects zijn zwaar gedateerd. Gelukkig is deel 2 "The Wrath of Kahn" wel nog steeds een toppertje.

    als reactie op de film Star Trek: The Motion Picture

  • Typische kerstfilm met een aantal zeer komische momenten, niet top maar wel leuk en door de bekende acteurs veel beter dan de eerste film.

    als reactie op de film Daddy's Home 2

  • De film kabbelt voort, valt veel in herhaling en kan niet tippen aan "Walk the Line" of "A Star is Born". Tom Hiddleston acteert wel erg goed, draagt de film en zingt ook nog een aardige noot.

    als reactie op de film I Saw the Light

  • Blijft een van de betere Sci-Fi films ooit gemaakt. Valt haast niet voor te stellen wat deze film met mensen heeft gedaan zonder voorkennis en de special effects van die tijd, gewoonweg indrukwekkend! Zag trouwens wel veel paralellen tussen Kyle Reese en Russel Nash, de Highlander van Russel Mulcahy. Zowel karakter als uiterlijk.

    als reactie op de film The Terminator

  • Goede film, mooie sfeer, goede acteurs en prachtige muziek. Special effects zijn 20 jaar na dato ook nog steeds indrukwekkend. Heerlijk om nog eens te kijken.

    als reactie op de film The Perfect Storm

  • Sterke oorlogsfilm die vooral het proces "moral disengagement" bijna educatief in beeld brengt en dat heel realistisch doet door het My Lai drama op fictieve wijze te verfilmen. Ondanks het kleine verhaal een topfilm boordevol legendarische quotes, Sheen, Berenger en Dafoe spelen de sterren van de hemel.

    als reactie op de film Platoon

  • Glass nog niet gezien maar wel thuis liggen, daarom deze nog een keer gekeken. Voor mij is Unbreakable een meesterwerk. Hoe vaker ik hem kijk des te mooier en beter ik de film vind. Vanaf de schokkende geboorte van Elijah tot en met de fantastische climax. Mooie dialogen, goede acteurs, schitterende plaatjes, sfeervolle muziek. Absoluut onderschat meesterwerk!

    als reactie op de film Unbreakable

  • Hoogtepunten van deze film waren de poep, scheet en plas grap. De rest was bagger, zonde want veel goede acteurs en Harold Ramis moet normaliter toch ook beter kunnen.

    als reactie op de film Year One

  • Ook deze Alien is weer meer dan de moeite waard en is genieten voor alle sci-fi horror fans! We zijn weer 200 jaar verder en de resurrection is prima en biedt genoeg mogelijkheden in het verhaal. Karakters zijn ook verassend. Een aantal scenes echt gaaf bedacht en de humor ook lekker. Film onderstreept nog maar eens dat er maar een monster is en dat is de mensheid zelf. 2 Minpuntjes: die kerel die kogels via het plafond bewust gericht afvuurt en waarom Call Ripley achter wil laten maar die bevruchte vent wel steeds wil meenemen.

    als reactie op de film Alien: Resurrection

  • Ook deze Alien3 is fantastisch. Uiteraard meer ingetogen tov het bloedstollende aktiespektakel van Cameron maar oh zo subliem. De eerste paar minuten hakken er keihard in, de karakters zijn origineel, de sfeer en spanning zijn goed en de Alien wijkt af van wat we al gezien hebben. Mensen die deze film niet goed vinden hadden waarschijnlijk nog een overtreffende trap van Aliens verwacht, maar dat kan niet overtroffen worden. Fincher doet het heerlijk, kunstzinnig en subliem.

    als reactie op de film Alien³

  • Voor mij is dit de beste Robin Hood verfilming: goede acteurs en actrice (dat rennen is wel lachwekkend), toffe actie, mooie muziek en een flinke dosis humor. Gisteravond nog eens gekeken en heeft redelijk de tand des tijs tijds doorstaan.

    als reactie op de film Robin Hood: Prince of Thieves

  • Spannende "slasher" achtige superhelden horror film. Sterk geacteerd, klein verhaal, zenuwslopend. Verrassend sterke film over wat Cllark Kent was gaan doen als hij kwaadaardig was geweest.

    als reactie op de film Brightburn

  • Die Hard is in mijn optiek de beste actiefilm ooit gemaakt. De actie blijft namelijk geloofwaardig ondanks alle spectaculaire scenes. En John McClane is de ultieme (anti) actieheld. Die Hard 2 mist de geloofwaardigheid en het realisme maar blijft een heerlijke actiefilm met een toffe Bruce Willis: "Holly, you have got your fucking landing ights!

    als reactie op de film Die Hard 2

  • Gisteravond, zonder enige voorkennis op Veronica gezien. Lang geleden dat ik zo positief verrast werd door een film op tv. Toffe film! Zeker de eerste 20 minuten gingen me niet in de koude kleren zitten daarna gaat de film wel in de overdrive maar dat wordt gerechtvaardigd door de pittige start. Jennifer Garner speelt goed en het gevoel van de originele Death Wish films bekroop me meer dan eens. Zeker beter dan de Death Wish remake met Bruce Willis.

    als reactie op de film Peppermint

  • Ook dit slotstuk is geweldig, er zitten een paar fantastische cowboy scenes in en de wijze waarop tijdreizen wordt verteld is voor alle leeftijden te volgen. Een van de beste trilogieen ooit gemaakt.

    als reactie op de film Back to the Future Part III

  • Ook deel 2 fantastisch, iets minder biljant dan de eerste maar nog steeds sci-fi en vermaak van het allerhoogste niveau.

    als reactie op de film Back to the Future Part II

  • Vandaag nog eens gekeken. Blijft een echte cult klassieker voor mij, maar hij begint toch echt te slijten. Vooral het eerste gevecht in de parkeergarage zit eigenlijk geen enkele logica in. Des al niettemin moet ik deze eens in de zoveel tijd kijken. Ben toch wel benieuwd naar de remake, is de moeite waard om opnieuw verteld te worden!

    als reactie op de film Highlander

  • Het eerste gedeelte is sterk, het tweede gedeelte vind ik erg slecht op de scene van Bev in haar ouderlijk huis na. Toch blijft Pennywise een van de grootste horror iconen ooit!

    als reactie op de film It

  • Absolute klassieker en valt nog steeds goed te pruimen. Ben nog steeds van plan om het boek te lezen.

    als reactie op de film First Blood

  • Heerlijke thriller met fantastische climax. Edward Norton in zijn eerste film op zijn best en alweer een sterke film van regisseur Gregory Hoblit. Ik vind zijn films echt goed.

    als reactie op de film Primal Fear