Sai Avatar

Sai

reacties

  • Ik vond dit echt een oermatige onzinfilm voor ontiegelijk ovulerende vrouwen, maar ik ben blijkbaar nogal in de minderheid. Morgen dan maar een tweede kans geven.

    als reactie op de film My Summer of Love

  • [quote=goaskalice]Yeah... Ik had de Schrader remake gezien, wat viel [i]die[/i] tegen zeg... :N Afijn, ik kijk uit om het origineel te zien! :Y[/quote]Dit is niet het origineel hoor, dit is het vervolg op het origineel (Cat People van Tourneur).

    als reactie op de film The Curse of the Cat People

  • Ook met één van de stoerste eindes uit de filmgeschiedenis.[rating 4.5]

    als reactie op de film Duel

  • Ik had er nooit van gehoord, ging er zonder voorkennis naar kijken, en wat een kijtoffe film. Belachelijk ondergewaardeerd op IMDb èn FT. Supertoffe bijrollen, toffe score en een geweldig sfeertje dat het midden houdt tussen Python en Buñuel. 8+.

    als reactie op de film The Magic Christian

  • Kitsch met een enórme K. Heerlijk. 8,5.

    als reactie op de film Dancer in the Dark

  • Supertof, supergrappig, supersnel. En Kate is één van de meest begeerlijke vrouwen ooit. :9. (Hoewel ze in The Philadelphia Story nog net iets begeerlijker is).

    als reactie op de film Bringing Up Baby

  • Één van de meest beschamend slechte kutfilms ooit. Typisch zo'n film die je het liefst gewoon heel hard in zijn gezicht zou willen rossen. Vervelend natuurlijk dat dat niet kan, en je TV in elkaar slaan heeft ook zo zijn nadelen. Gewoon vermijden als een cocktail van AIDS, kanker en cholera.

    als reactie op de film Gulle Minnaar, De

  • En wat ik ervan vond: Ontzettend voorspelbaar en politiek correct, maar desondanks nog best genietbaar. Natuurlijk is er een dramatische eindspeech en een positieve boodschap enzo, maar de sterke cast (vooral Poitier, Tracy en Hepburn zijn uiterst okay) houdt de aandacht vast en gezapig melodrama wordt over het algemeen vaardig vermeden. 6,5.

    als reactie op de film Guess Who's Coming to Dinner

  • Werkelijk briljant. Iedereen die ook maar eens erover heeft gedacht een film te maken/iemand kent die er ooit over heeft gedacht een film te maken moet dit zien. Het is een beetje de hopeloze amateur-versie van Lost in La Mancha, en minstens even leuk. :Y .

    als reactie op de film American Movie

  • Dit sluit natuurlijk mooi aan bij het nieuwe K*tcher-vehikel 'Guess Who', dat één dezer dager in de bios gaat draaien en hier een remake van is. :) .

    als reactie op de film Guess Who's Coming to Dinner

  • Dawson's Creek. Met penissen. 6,5.

    als reactie op de film Spetters

  • Deel één was niet al te bijzonder maar best aardig, deel twee was een ongeïnspireerde wanboel en dit is gewoon enorme bagger. Wat een ondoordachte teringzooi. Het is geen moment grappig, spannend of op welke mogelijke manier dan ook enigszins effectief. Het celluloid waar deze film op is geprint zou de makers moeten aanklagen wegens verkrachting. Bah. 3-.

    als reactie op de film Beverly Hills Cop III

  • Een leuke cast (Malkovich schmiert meer dan Welles op een goede dag en Norton doet zoals gebruikelijk uitstekend zijn ding), een best leuk verhaal, best wat leuke scènes en bar weinig verrassends. Op een paar slome drama-subplotjes na is het allemaal vermakelijk en leuk, maar bijzonder is het niet. Uitstekend voor tussendoor en de fans van de cast. 7-.

    als reactie op de film Rounders

  • Erg mooi, ingehouden en toch lyrisch drama dat een prachtig beeld schetst van twee mannen uit de Russische onderklasse. De overdaad aan erg mooie scènes en de beeldenpracht zorgen in combinatie met de uitstekende acteurs en de mooie muziek ook voor een fijn sfeertje. Het plot hangt wel enigszins van toevalligheden aan elkaar, maar dat is nergens storend. Dikke aanrader. 8,5.

    als reactie op de film Edi

  • Verteerbare Polanskipulp. Een aardig sfeertje, niet onaardig acteerwerk, af en toe een vleugje Polanski-humor en een verhaal dat boeit totdat je er (helemaal op het einde) achterkomt dat het nergens op slaat. Geloofwaardig, spannend of eng wordt het nooit, maar het is ook bepaald geen straf om uit te zitten. Minpunt voor anderhalve belachelijke actiescène. 6+.

    als reactie op de film The Ninth Gate

  • Aardige fantasy-film, die elementen haalt uit zowel Star Wars als The Lord of the Rings. De personages en de humor zijn nogal simplistisch en het geheel is bijzonder voorspelbaar, maar dankzij het leuke fantastische sfeertje en het hoge tempo is dit goed te doen, zelfs zonder jeugdsentiment. 7.

    als reactie op de film Willow

  • [quote=Stok]Er zullen vast wel een paar meldingen zijn geweest van een raar figuur, maar je gaat me niet vertellen dat deze de toekomst ging voorspellen![/quote]Jawel, alleen had hij het steeds 'net' fout.

    als reactie op de film The Mothman Prophecies

  • Ontzettend spannend en intrigerend. Hackman is briljant, het verhaal is erg goed en het is allemaal verdomd effectief. Dan is er ook nog de regie van Coppola en de magistrale (geluids)montage. Het enige minpuntje is dat de derde acte wat lang duurt, maar ach. Dit mag zich absoluut meten met de Godfathers. 9+.

    als reactie op de film The Conversation

  • Na The Shining is dit mijn favoriete horrorfilm. 8-). Geweldige slapstick (Bruce is gewoon de nieuwe Keaton!), ontzettend vermakelijk en non-stop acte. Tof.

    als reactie op de film Evil Dead II

  • Rredelijke actiekomedie volgens het boekje. Murphy is wel okay, het plot slaat nergens op maar is wel okay, de grappen zijn wel okay en je kunt de film zonder problemen ogenblikkelijk vergeten. Okay inhoudsloos Hollywoodvermaak dus, en compleet inwisselbaar met 48 Hrs of die ene '80's actiekomedie die ik alweer vergeten ben (met een autoachtervolging op spoorrails ofzo, ik kan even niet op de naam komen). 6,5.

    als reactie op de film Beverly Hills Cop

  • Ik heb af en toe wel gegrinnikt, het personage Dave vond ik bijvoorbeeld erg leuk, maar verder ontstijgt dit nergens het niveau van, laten we zeggen, Sex Court. Tevens is het allemaal erg amateuristisch gefilmd en af en toe is het gewoon saai en flauw. Voor de liefhebber. 5,5.

    als reactie op de film Orgazmo

  • [quote=Il Padrino](Het wordt trouwens tijd dat de volledige serie eens voor regio2 op DVD wordt uigebracht)[/quote]Dat kan nog wel even op zich laten wachten, maar tot dan is dit een goede tijdsverdrijver: http://www.play.com/play247.asp?page=title&r=R2&title=146111&p=57&g=72 25 euro voor ruim zes uur Python. :).

    als reactie op de film The Meaning of Life

  • [quote=Bolo]Nou, dat valt toch ook wel mee? De film lijkt weliswaar over grote thema's te gaan (de Burgeroorlog, de ondergang van The Old South), maar het blijft toch een superslick romantisch melodrama, een magistraal verteld boeketreeksverhaal.[/quote]Met de nadruk op magistraal. :).

    als reactie op de film Gone with the Wind

  • Van :W Carol Reed :W . De eerste helft is geweldig, maar daarna ontspoort het een beetje door de enorme overdaad aan personages en plotjes. Zeker de moeite waard, al is het maar om de (zoals altijd bij Reed) geweldige beelden. Een 7,5 is wel een okay cijfer, vind ik.

    als reactie op de film Odd Man Out

  • Alle standaard film-noir dingen zijn aanwezig: de privédetective, de femme fatale, intrige, veel schaduwen, enzovoorts. Erg veel nieuws heeft deze film dan ook niet te bieden, maar door een waslading toffe one-liners en een vermakelijk plot is dit een perfecte film om op een koude novembernacht met een grote mok warme chocolademelk te kijken. Onder lekker warme dekens. 7.

    als reactie op de film Murder, My Sweet

  • Info: de drie Truffauts worden uitgezonden vanwege de 20e sterfdag van Truffaut. :).

    als reactie op de film Les quatre cents coups

  • [quote=Bukowski]Wat is daar de titel van? {EDIT: laat maar, ik had eerst even de hele thread door moeten lezen... "Der Himmel Uber Berlin", mooie titel}[/quote]Ook wel Wings of Desire, :). Dát is echt een verschrikkelijk mooie en poetische film. City of Angels is, eh, iets om met je prille liefje te kijken, omdat het niet zoveel uitmaakt als je de halve film mist. Origineel: dikke negen. City of Angels: dun zesje.

    als reactie op de film City of Angels

  • Ik heb hem niet gezien, maar de TV-bladen en kranten zijn er altijd wel positief over. Het IMDB-cijfer is ook niet al te laag. Ik denk dat ik hem maar eens ga kijken. :).

    als reactie op de film Bulworth

  • [b]The Village[/b]: het Swimming Pool-effect. Het idee is tof, de sfeer lekker, de acteurs sterk, maar de uitwerking van het idee zuigt. Plotgaten en geforceerde scenes zijn alomvertegenwoordigd. Door de genoemde pluspunten best de moeite waard voor een keertje, maar een bioscoopkaartje is wel wat teveel eer voor deze mooie auto met kapotte motor. 6,5.

    als reactie op de film The Village

  • Het uitgangspunt van de film (seksuele intimidatie op't werk, en de macht van vrouwen) is nog best interessant, maar toen het virtual-reality gedeelte begon ontspoorde de film voor mij totaal. Wel beter dan die andere eerste helft van de 90's VR-thriller; The Lawnmower Man. 5,5.

    als reactie op de film Disclosure

  • De eerste helft is nog best vermakelijk en vlot, maar in de tweede helft wordt het zo ontzettend slijmerig sentimenteel dat je wel een echt wijf-wijf moet zijn om hier nog door geraakt te worden (sorry gert ;) ). Ook stom dat ze het einde van An Affair to Remember weggeven. }:. 4,5.

    als reactie op de film Sleepless in Seattle

  • Absoluut de slechtste film van genie Linklater (Waking Life, Before Sunrise, Slacker), maar als curiositeit best wel een beetje soms iets de moeite waard. Als je geen Linklater die-hard bent kun je dit gewoon links laten liggen.

    als reactie op de film The Newton Boys

  • T+) Nanni Moretti T+) Deze nog niet van hem gezien, maar hij is zeker een van mijn favoriete nog actieve regisseurs.

    als reactie op de film Stanza del figlio, La

  • De eerste drie kwartier en het uitgangspunt zijn tof, voor de rest is het minder. Toch vind ik dit een enigszins ondergewaardeerde film. Het idee biedt stof tot discussie en de paranoïde sfeer is ook best okay. Jammer dus van het verschrikkelijke einde en het 'van dik hout zaagt men planken'-effect. Toch (naar mijn bescheiden mening natuurlijk) best de moeite waard voor een keertje. 6+.

    als reactie op de film The Trigger Effect

  • Binnen het genre is dit nog een best leuke film. Famke doet het redelijk, een paar scenes zijn enigszins spannend en origineel en het ziet er allemaal prima uit. Natuurlijk is het toch gewoon slechte B-horror, maar dan eentje die net iets fijner wegkijkt. 6-.

    als reactie op de film Deep Rising