Djie Avatar

Djie

reacties

  • [quote=Sjonkomel]Deze film is wel degelijk waargebeurd, er zitten wel wat foutjes in, met name in de verloop van gebeurtenissen. Maar de [spoiler]Andrea gail is wel degelijk gezonken,[/spoiler] de namen klopten ook alleen aangezien [spoiler]iedereen op het schip is omgekomen[/spoiler] zijn de dingen die in de film voorkomen gebaseerd op historische gebeurtenissen die wel vaker gebeurde op dat soort schepen. [spoiler]De omgekomen para-zwemmer was niet jonesey maar een andere Rick Smiths meen ik.[/spoiler] Voor de rest is het een OK film waarbij je niet teveel op de feiten moet letten omdat de makers de feiten ook niet kende maar geprobeerd hebben de realiteit zoveel mogelijk te benaderen. De film is dan ook gebaseerd op het boek van Sebastian Junger wat duidelijk bedoeld is als een soort documantaire en niet als roman. Als zoiets verfilm wordt zal je altijd hollywood trekjes zien in zo´n film. Ook de gebeurtenissen rond de reddingszwemmers zijn waargebeurd [spoiler]al was de helikopter die de zeilers redde een andere dan diegene die neerstortte[/spoiler], en de zeilers zijn ook niet afgezet op het fregat maar op het land, [spoiler]al heeft het fregat wel een deel van de neergestorte helikopterbemanning gered. [/spoiler][/quote] Denk je om de spoilers?

    als reactie op de film The Perfect Storm

  • Verrassend goede film, hier en daar goede schrikelementen en een niet al te voorspelbaar einde. Kleine maar opvallend fijne rol voor Katie Holmes.

    als reactie op de film The Gift

  • [quote=Peter]Met de onlangs overleden Janet Leigh...[/quote] Verdorie, je hebt gelijk, die speelde hier ook een rolletje in! Leuk hè, zo'n oud besje in een horrorfilm!:P

    als reactie op de film Halloween H20: 20 Years Later

  • Er zijn er tot nu toe 8, nummer 9 'Halloween 9' komt volgend jaar uit. Deze was in iedergeval beter dan Resurrection. Die was echt slecht. (zegt de man die hem gekocht heeft...)

    als reactie op de film Halloween H20: 20 Years Later

  • Beter dan de remake, 'Down'. Toch was 'Down' qua geloofwaardigheid (slot) beter te pruimen dan van 'De Lift', maar toch. Gewoon kijken, Nederlandse horror-klassieker.

    als reactie op de film De lift

  • Ik zeg niet snel dat ik een tweede deel beter vond dan het eerste, maar in het geval van Final Destination is dat zeker wel zo. Dat maakt deze film niet slecht, maar gewoon een fijn voorproefje (of na-proefje) van het tweede deel. Goede film, prima cast en een slim bedacht script.

    als reactie op de film Final Destination

  • Puur jeugdsentiment en ben dan ook een echte Grease-fan! Heerlijke nummers, geweldige massale dansscènes, heerlijke feel-good-movie waar je geen genoeg van kunt krijgen! Hij zit in mijn DVD-collectie en behoort zeker tot mijn favorieten van alle Feel-good-films!

    als reactie op de film Grease

  • Ik vind hem niet goed, maar ook niet slecht (val er dus wel tussenin), vind het meer een film waar je voor in de juiste bui moet zijn.

    als reactie op de film Austin Powers: The Spy Who Shagged Me

  • Slecht verhaal, matige effecten, spanningloos. Werd toendertijd als 'de beste horror van het jaar' omschreven; 'grootste bult shit' komt meer in de buurt, wat een gigantische *** film.

    als reactie op de film Jeepers Creepers

  • [quote=Patcher]Romero films blijven voor de liefhebbers, ik ben Fan van Romero, en die laatste nieuwe remake was zwaar sjit. Idd was Shaun off the dead beter.[/quote] Romero is ook een van mijn favorieten, maar de remake vondt ik niet 'sjit', juist een goede en prettige variant. Daarnaast vraag ik me af of het echt een remake was, naast het feit dat er een groep mensen verzeilt raakt in een warenhuis (+ een aantal scènes of gedeeltes daarvan) is de film toch echt totaal anders dan het 'origineel'. Goed, de karakters worden nie grandioos uitgediept in de de 2004 versie, maar de horrorelementen worden wel goed uitgewerkt en gebracht. Een van de weinige horrorfilms van de afgelopen jaren waarvan ik echt even onder de indruk was. Maar als je een Romero-fan bent, hoe kun je dan een parodie op de klassieker meer waarderen dan een goed gelukte 'remake'?

    als reactie op de film Day of the Dead

  • Wel heel erg veel Christelijk gebrabbel en dramatische betuigingen tot 'De Lieve Heer'. Ondanks dat toch een film met veel goed acteerwerk en een duidelijk en boeient verhaal. Voor een regenachtige zondagmiddag is dit geen vervelende kost om er samen met je partner voor te gaan zitten en je gewoon helemaal geven aan dit stukje 'geschreven geschiedenis' wat op een realistische en pakkende manier wordt weergegeven.

    als reactie op de film "Christy, Choices of the Heart, Part I: A Change of Seasons"

  • Weer een kerstfilm midden in de zomer; maar dit is wel een topper!

    als reactie op de film Edward Scissorhands

  • Wel grappig als je toch niets te doen hebt... een 6je

    als reactie op de film The Nutty Professor

  • Mijn god... En ik hou al helemaal niet van Franse films, en dan ook nog zulk soort ongein...

    als reactie op de film RRRrrrr!!!

  • Lijkt me prettig, Instict = toppertje. Goeie casting, plus voor het verhaal. Hopkins zet echt een geweldige ´lunatik´ neer. 7,5

    als reactie op de film Instinct

  • Klinkt in iedergeval goed, ik ben benieuwd!:)

    als reactie op de film Shaft

  • Beter dan de 'remake'?

    als reactie op de film Shaft

  • Begin lijkt wel een beetje op 'Twister', is het niet?

    als reactie op de film Storm Chasers: Revenge of the Twister

  • [quote=jason]ik vind deze de slechtste.[/quote] Helemaal mee eens, deel drie nog niet gezien, wordt gezegd dat deze nog slechter is dan deel 2. Beloofd niet veel goeds voor het vierde deel dat er aan zit te komen...

    als reactie op de film Scary Movie 2

  • [quote=M1r4] De enige echt storende fout is dat Gizmo een stuk dommer lijkt te zijn geworden.[/quote] Komt door het tv-kijken, heeft ie in deel 1 geleerd:E Misschien slechter dan deel 1, maar hij is best grappig!

    als reactie op de film Gremlins 2: The New Batch

  • Scream Rulez big time. Het is inderdaad geen horror, omschrijft zichzelf ook als thriller. Een klassieker is natuurlijk een erg breed begrip; waar moet een film aan voldoen om een klassieker te zijn. Deel 1 is i.d.d. beter dan deel 2, maar deel 3 vind ook erg goed; de 'ontknoping' is erg goed gevonden!

    als reactie op de film Scream

  • [quote=JeXus]Dit bewijst dus mijn punt: het is ziek en daarom is het goed? dat is toch een klote instelling?[/quote] Se7en is een topper voor de liefhebber (zoals ik). Voor iemand die niet van dit genre houdt, is dit natuurlijk een 'rotfilm' om naar te kijken. Maar jij, Jexus, houdt van andere films, waar een liefhebber van thrillers misschien wel geen donder aan vindt. Iedereen waardeert een film anders; nevens zijn genre-voorkeur. Het heeft niets te maken met een (klote) instelling, het is een kwestie van smaak, en daar valt (spreekwoordelijk) niet over te twisten. ;)

    als reactie op de film Se7en

  • Ik vond het een goede film. Er zat een goed verhaal in en Samuel L. Jackson zette een perfecte Shaft neer. Daarnaast ben ik ook niet erg objectief, wat ik vind Jackson nu eenmaal een geweldige acteur. De actie in deze film vond ik ook precies goed.

    als reactie op de film Shaft

  • Heb ik gezien, beetje afgezaagd, beetje voorspelbaar en ze zijn allemaal zo verdomde oud en lelijk geworden! (trouwens, is dat de echtie Uncle Jessie, een nieuwe Uncle Jessie of een computertruc? Weet iemand dat?)

    als reactie op de film The Dukes of Hazzard: Reunion!

  • Deze heb ik al gezien, vond hem wel aardig, maar als het origineel beter is, moet ik die maar eens gaan bekijken.

    als reactie op de film Psycho

  • Ik heb hem net gezien. Ik vind het goede film, goed acteerwerk en een leuk verhaal. De opzet zit goed inelkaar. Daarnaast vind ik de stunts ook leuk gedaan en moet ik zeggen dat de actie in deze film van een goed niveau is. Niets te klagen, niets op aan te merken, gewoon een goede film.

    als reactie op de film U.S. Marshals

  • Gewoon een leuke film, maar de eerste delen waren leuker. Toch is het wel cewl dat er nu us een meisje de trappen uitdeeld, inplaats van een jongen. Maar er waren toch ook wel eh... leukere meisjes te krijgen voor deze rol?!:P

    als reactie op de film The Next Karate Kid

  • Weer zo'n heerlijke 'feel good' familie film. Beter dan het vervolg (waren er toch twee?) Die orca, Keiko, is gestorven, of ie depri was weet ik niet. Dat ie dood is gegaan kwam niet door films, ik geloof dat het ouderdom was, maar ik weet het niet zeker... In iedergeval, nog een familiefilm op maandag, is maandag plotseling familiedag geworden ofzo?

    als reactie op de film Free Willy

  • Leuke film, zeker voor kinderen. Het verhaal is goed uitgedacht. Kzou zeker gaan kijken. By the way, ik zou hem idd opnemen. Als je kinderen over de vloer krijgt (met verjaardagen ofzo) gewoon band in de recorder drukken en huppakee, hebt de hele avond geen last meer van ze! ideaal!! :E

    als reactie op de film Spy Kids

  • Is natuurlijk wel de ultieme vorm van reality-tv; een camera in je lichaam. O+ :E

    als reactie op de film Fortress 2