MovieInsider Avatar

MovieInsider

reacties

  • De Film van de Dag hoeft toch niet per definitie de beste film van die avond te zijn? Het kan toch ook gewoon een titel in de spotlight zijn? Een paar dagen terug was Mann's The Insider aan de beurt, nu tappen uit een ander vaatje. Misschien moet je het zo zien.

    als reactie op de film Heat

  • Weerbarstig popcornplezier. Dead Man's Chest bestaat uit losse stukjes die onafhankelijk van elkaar wel leuk zijn (bijna als korte cartoons), maar geen bevredigend geheel willen vormen. Het verzadigingspunt kwam bij mij op een moment dat de film nog een half uurtje vrolijk doorging: wéér die tentakels van The Kraken, nóg een zwaardgevechtje...zucht. Deze achtbaanrit nam een paar loopings teveel.

    als reactie op de film Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

  • Quote uit Swordfish is het niet Dogbert? Jammer alleen dat Swordfish zich ook ontvouwt tot typische Hollywoodpulp. Aardige aanzetjes, maar...they didn't push the envelope.

    als reactie op de film Open Range

  • Als je écht verliefd bent kun je het wel uitschreeuwen. Vandaar hier op FT mijn reactie op deze mooie film uit Zweden: wat is die Frida Hallgren een prachtverschijning zeg! Die glimlach, die ogen, die... En wat een overtuigende actrice! Zo, dat moest ik even kwijt.

    als reactie op de film As It Is In Heaven

  • Haha, het was een kwestie van wachten voor iemand deze vraag zou stellen. De betoverende song is een bewerking van Tears for Fears' Mad World door Gary Jules. Voor mij perfect in harmonie met de film.

    als reactie op de film Donnie Darko

  • Volgens mij is het de bedoeling Kaufman zo te laten zien. Net als de man zelf is de film soms scherp, dan licht komisch en dan weer ronduit irritant. Het geeft in ieder geval een mooi beeld van hoe excentriek hij was.

    als reactie op de film Man on the Moon

  • Muziek is van Hans Zimmer die vooral bekend is om zijn luidruchtige muziek bij Jerry Bruckheimer-films. Dit is radicaal anders. Nog steeds zijn meest opvallende en ingetogen score. Haal die cd in huis!

    als reactie op de film The Thin Red Line

  • Misschien wel een van de meest volwassen oorlogsfilms ooit gemaakt. Er zit geen greintje heldendom in en het durft vragen te stellen die ik niet eerder ben tegengekomen in dit genre. Het benadert het begrip oorlog op een compleet andere manier dan we gewend zijn waardoor veel mensen de film onterecht hebben verworpen. The Thin Red Line kan wat mij betreft niet genoeg geprezen worden.

    als reactie op de film The Thin Red Line

  • Ik heb de film liever historisch gezien wat minder verantwoord en correct dan dat het een saaie geschiedenisles wordt zoals het geval bij Oliver Stone's Alexander. Prima filmpje hoor dat Braveheart!

    als reactie op de film Braveheart

  • Jammer dat het geen animatie/poppenfilm is geworden wat wel het oorspronkelijke plan was. Nu is het half poppen/half mensen. Het resultaat ziet er een beetje uit als een veredelde Sesamstraat.

    als reactie op de film Pluk van de petteflet