Dit is de reden waarom 'Top Gun: Maverick' zo lang duurde om een release te krijgen

Dit is de reden waarom 'Top Gun: Maverick' zo lang duurde om een release te krijgen

Tom Cruise heeft er geen spijt van

Het duurde maar liefst 36 jaar voordat de klassieker Top Gun een sequel kreeg. De vervolgfilm, Top Gun: Maverick liet de bioscoopkassa's vorig jaar flink rinkelen. De film was maar liefst 10 jaar lang in ontwikkeling. Waarom eigenlijk?

Top Gun: Maverick wist vorig jaar een indrukwekkende $1.4 miljard dollar op te halen bij de Box Office. De film, met wederom Tom Cruise in de hoofdrol, was maar liefst 10 jaar lang in productie.

Na de gehele productie liep de release ook een vertraging van maar liefst 3 jaar tijd op. In een interview bij Jimmy Kimmel Live legt Tom Cruise uit waarom hij daar geen spijt van heeft.

Lang Proces
Voor Top Gun: Maverick was in eerste instantie Top Gun-regisseur Tony Scott aan het project verbonden, die echter kwam te overlijden. Na de aanstelling van regisseur Joseph Kosinski (met wie Cruise ook de film Oblivion maakte), leek het project echt te starten.

Toen de opnames eenmaal waren afgerond zou de film in 2019 een release krijgen, dit werd echter 3 jaar lang uitgesteld. In het interview met Jimmy Kimmel geeft Tom Cruise aan een specifieke reden hiervoor te hebben gehad.

"Mensen wilden al 34 jaar lang een vervolg, wat maakt die paar jaar extra dan nog uit? De film is gemaakt voor het grote scherm. Dat was niet alleen mijn idee, maar van de gehele crew", aldus de Mission Impossible-acteur.

Tom Cruise wilde graag dat men de film ging bekijken in de filmzalen en niet op streamingsdiensten als Amazon Prime en Netflix.



Corona
De Corona-pandemie gooide ook roet in het eten voor een succesvolle release. Zodoende is er besloten de film pas een release te geven wanneer de bioscopen toegankelijker waren voor het grote publiek.

Filmregisseur Christopher Nolan besloot om zijn film Tenet midden in de pandemie een release te geven. Mede hierdoor was de film geen financieel succes.

Top Gun: Maverick valt momenteel te streamen op Paramount+. Check de trailer hieronder:



NieuwsFilm

meest populair