Laatste prijzen voor Oscars: gaat 'Everything Everywhere All at Once' geschiedenis schrijven?

Laatste prijzen voor Oscars: gaat 'Everything Everywhere All at Once' geschiedenis schrijven?

Screen Actors Guild houdt van de film

De volgers van het prijzencircus in Hollywood volgen met interesse de Oscar-race van dit jaar: het zou namelijk wel eens een historisch jaar kunnen worden. Na het winnen van de Koreaanse film Parasite in 2019 lijkt het erop dat de eerste Amerikaanse film met grotendeels Aziatisch-Amerikaanse cast de grote prijs in de wacht gaat slepen: Everything Everywhere All at Once.

Wie dat laatste in ieder geval hopen zijn de acteurs die een plaats hebben in de Screen Actors Guild. Bij de uitreiking van de SAG Awards, die jaarlijks plaatsvind, werd de film zeer rijkelijk beloond met vier van de vijf awards die daar worden uitgereikt voor de beste films van dit jaar.

Jamie Lee Curtis
De grootste verrassing daar was het beeldje voor acteerveteraan Jamie Lee Curtis, die grote favorieten Angela Bassett (Black Panther: Wakanda Forever) en Kerry Condon (Banshees of Inisherin) versloeg in de categorie beste vrouwelijke bijrol. Zij roemde in haar speech vooral haar collega Michelle Yeoh, die later ook de prijs voor beste hoofdrol won.



Daarnaast pakte het multiversum avontuur ook de prijs voor beste cast (SAG Ensemble), wat over het algemeen als belangrijke prijs kan beschouwd om een voorspelling te doen voor het belangrijkste beeldje van het jaar: de Oscar voor 'beste film'. Verder won, zoals verwacht, ook Ke Huy Quan weer de prijs voor beste mannelijke bijrol. En of dat nog niet genoeg was won EEAAO ook de prijs voor de beste film tijdens de uitreiking van de Producers Guild Awards, die een dagje eerder werden uitgezonden.



Annie
En dan was er dit weekend ook de uitreiking van de Annie Awards, de prijzen voor de beste animatiefilms van het jaar. De grote winnaar aldaar was Guillermo del Toro's Pinocchio, die vijf beeldjes meenam van de negen die mogelijk waren. Ook won de film de prijs voor 'beste film'. De beste indie film, waar ook een prijs voor wordt uitgereikt, ging naar Marcel the Shell With Shoes On.



NieuwsFilm

meest populair