Maker van 'The Mandalorian' regisseerde deze beroemde scène uit 'Rogue One'

Maker van 'The Mandalorian' regisseerde deze beroemde scène uit 'Rogue One'

Dave Filoni regisseerde het beroemde einde van de film.

Rogue One: A Star Wars Story is een van de best ontvangen films sinds Disney begon met het maken van 'Star Wars'-films. In een van de laatste scènes zagen we hoe Darth Vader een groep rebellen afslachtte met de intentie om de Death Star-plannen terug te halen. Nu blijkt dat deze geliefde scène is geregisseerd door niemand minder dan Dave Filoni.

Freddie Prinze Jr
In een interview met de Light, Camera, Barstool-podcast onthulde Freddie Prinze Jr dat Dave Filoni de regisseur is van de inmiddels beroemde scène:

"Misschien mag ik dit niet zeggen... Dave Filoni regisseerde die scène in Rogue One waarin Vader doorkomt en je ziet eigenlijk wat er gaat gebeuren in A New Hope."



Prinze Jr werkte jaren samen met Dave Filoni voor de serie Star Wars Rebels, waarin hij de jedi Caleb Dume speelde. Hij had ook een kleine rol in Star Wars: The Rise of Skywalker. Zijn stem was te horen toen allerlei Jedi met Rey communiceerden tijdens de confrontatie met Darth Sidious.

Filoni
Als maker van Star Wars: The Clone Wars, Star Wars Rebels, The Mandalorian en nog veel meer wordt Dave Filoni tegenwoordig als een topman in de 'Star Wars'-wereld. Het is dus opvallend dat hij al jaren geleden een van de meest geliefde scènes uit modern 'Star Wars' regisseerde.

De desbetreffende scène bekijk je hieronder.



NieuwsFilm

meest populair