Dit woord wilde actrice Tessa Thompson niet zeggen in 'Creed 3'

Dit woord wilde actrice Tessa Thompson niet zeggen in 'Creed 3'

De actrice vroeg om een kleine aanpassing aan het script

Nu Creed III de bioscoopzalen heeft bereikt, geeft actrice Tessa Thompson een inkijkje in haar voorbereiding op haar rol. Zo verklapt ze dat ze een kleine aanpassing heeft laten doen in de woordenschat van haar personage Bianca.

Voor haar terugkeer als Bianca, de vrouw van ''Donnie'' Creed, had Tessa Thompson een kleine eis voor de scriptschrijvers. Eén specifiek woord wilde ze haar personage in deze film namelijk niet meer horen zeggen: ''jawn''.

Wat betekent ''Jawn'' precies?
In een interview vertelt Thompson dat ze het woord ''jawn'' niet meer wilde zeggen in de derde film van de Creed-franchise. ''Ik zei tegen ze 'ik ga geen 'jawn' meer zeggen in deze film want we hebben het al vaak genoeg gehoord, het is al gedaan. Ik wil nieuw terrein betreden.'''

De term ''jawn'' is een veelgebruikt woord in de Amerikaanse stad Philadelphia. Het woord kan gebruikt worden om verschillende dingen aan te duiden, zoals personen, plaatsen of dingen.

Persoonlijke groei
Volgens Thompson wilde ze door het weglaten van het woord de persoonlijke groei van haar personage duidelijk maken.

''Het niet zeggen van 'jawn' was ook een manier om tijdens het filmmaken aan te tonen dat je getuige bent van iemand die voortdurend evolueert. Ze is al een hele tijd in L.A. en ik denk dat ze volwassen is geworden. Dus een manier om dat te signaleren is simpelweg dat ze anders spreekt,'' aldus Thompson.

Wel laat Thompson weten dat het woord niet volledig verbannen is. Ze vertelt: ''Ze is niet fundamenteel veranderd, maar er zijn dingen waarin ze tot een volledigere uitdrukking van zichzelf is gegroeid. Dus er zijn geen ''jawns'' maar wie weet kan er altijd nog een ''jawn'' terugkomen.''

Creed III is nu te zien in de bioscoop. Bekijk hieronder de trailer.



NieuwsFilm

meest populair