Uniek moment voor Michelle Yeoh bij winnen Oscar voor Beste Actrice

Uniek moment voor Michelle Yeoh bij winnen Oscar voor Beste Actrice

Gisteravond is er geschiedenis geschreven

Everything Everywhere All At Once is de grote winnaar van de Oscars dit jaar. De multiverse-film wist maar liefst 7 Oscars van zijn 11 nominaties te verzilveren. Èèn van de uitgedeelde oscarbeeldjes is een historisch moment in de filmgeschiedenis.

De laatste keer dat een film zoveel Oscars op zijn naam kon schrijven was in 2013, toen de ruimtefilm Gravity ook 7 Oscars won. Toch is de zege van Everything Everywhere All At Once van een veel groter kaliber, het betreft namelijk een primeur in de filmwereld.

Michelle Yeoh
Hoofdrolspeelster Michelle Yeoh, die in Everything Everywhere All At Once het personage Evelyn Wang vertolkt, is de eerste Aziatische vrouw die een Oscar krijgt in de categorie Beste Actrice.

Voor de Aziatische gemeenschap is dit een grote overwinning, gezien mensen met een Aziatische achtergrond tot een paar jaar terug vaak alleen maar stereotyperende rollen speelden.



Speech
In haar acceptatie-speech biedt Yeoh een hoopvolle boodschap voor de Aziatische gemeenschap.

"Aan alle kleine jongens en meisjes die thuis kijken en er uitzien zoals ik, dit is een baken van hoop. Het bewijs dat als je groots droomt, je dromen kunnen uitkomen", aldus de actrice.

De actrice gaf in eerdere interviews al aan veel moeite te hebben gehad met het vinden van serieuze Hollywood-rollen, waardoor ze zelfs enkele jaren werkloos is gebleven.

Winnaars
Michelle Yeoh is niet de enige actrice uit Everything Everywhere All At Once die werd beloond voor haar acteerprestaties. Actrice Jamie Lee Curtis kreeg een Oscar in de categorie Beste Vrouwelijk Bijrol.

Ook Michelle Yeoh's tegenspeler Ke Huy Quan kreeg een gouden beeldje in de categorie Beste Mannelijke Bijrol. Ook hij gaf een emotionele speech bij de ontvangst van zijn Oscar.



Everything Everywhere All At Once kan je momenteel streamen op Amazon Prime.

NieuwsFilm

meest populair