Na jaren van afwezigheid vindt Marvel zijn weg weer naar China

Na jaren van afwezigheid vindt Marvel zijn weg weer naar China

Maar heeft het Chinese publiek nog wel trek in Marvel-films?

Op 5 mei 2023 zal Disney en Marvels Guardians of the Galaxy Vol. 3 in de Chinese bioscopen worden uitgebracht. Dit is tegelijkertijd met Noord-Amerikaanse en Europese theaters. De internationale release van de film begint op 3 mei.

Marvel terug in China
Dit markeert de derde Marvel-titel die een bioscooprelease in China krijgt, na een periode van 3,5 jaar dat het land niet zo happig was op Amerikaanse producties.

Sinds juni 2019, toen Spider-Man: Far From Home in première ging, was er geen enkele Marvel Studios-film in die markt uitgebracht. Tot vorige maand, toen Black Panther: Wakanda Forever en Ant-Man and The Wasp: Quantumania werden uitgebracht.

Teleurstellende box-office
Echter, geen van beide films deed het bepaald goed in China: Wakanda Forever bracht slechts $15,6 miljoen in het laatje en Quantumania deed het iets beter met $39 miljoen.

Ondanks dat Hollywood-films minder populair zijn geworden onder het Chinese publiek, heeft de Guardians-franchise historisch gezien goed gepresteerd in China. De vorige sequel bracht in 2017 ongeveer $100 miljoen binnen in China.



NieuwsFilm

meest populair