Na jaren van afwezigheid vindt Marvel zijn weg weer naar China

Maar heeft het Chinese publiek nog wel trek in Marvel-films?

Zilko Tarici 19 maart 2023 10:20 in Algemeen
Op 5 mei 2023 zal Disney en Marvels Guardians of the Galaxy Vol. 3 in de Chinese bioscopen worden uitgebracht. Dit is tegelijkertijd met Noord-Amerikaanse en Europese theaters. De internationale release van de film begint op 3 mei.

Marvel terug in China
Dit markeert de derde Marvel-titel die een bioscooprelease in China krijgt, na een periode van 3,5 jaar dat het land niet zo happig was op Amerikaanse producties.

Sinds juni 2019, toen Spider-Man: Far From Home in première ging, was er geen enkele Marvel Studios-film in die markt uitgebracht. Tot vorige maand, toen Black Panther: Wakanda Forever en Ant-Man and The Wasp: Quantumania werden uitgebracht.

Teleurstellende box-office
Echter, geen van beide films deed het bepaald goed in China: Wakanda Forever bracht slechts $15,6 miljoen in het laatje en Quantumania deed het iets beter met $39 miljoen.

Ondanks dat Hollywood-films minder populair zijn geworden onder het Chinese publiek, heeft de Guardians-franchise historisch gezien goed gepresteerd in China. De vorige sequel bracht in 2017 ongeveer $100 miljoen binnen in China.NieuwsFilm