Disney laat acteurs verbijsterd achter door ze niet voor 'Hocus Pocus'-vervolg te vragen

Er heerst hier en daar wat onbegrip over de keuze van de filmmakers.

De film Hocus Pocus kreeg vorig jaar eindelijk de langverwachte sequel, waarin verschillende acteurs uit het eerste deel opnieuw een rol kregen. Toch zijn ook meerdere acteurs uit de film uit 1993 niet gevraagd voor het vervolg. En dat heeft een reden.

Acteurs als Sarah Jessica Parker, Bette Midler en Kathy Najimy verschenen vorig jaar weer in de nieuwe Hocus Pocus. Maar een acteur als Omri Katz, die in 1993 Max speelde, was niet betrokken. Volgens hem is hij net als anderen simpelweg niet gevraagd.

Fanbase wil anders
''We werden niet uitgenodigd voor de nieuwe film'', vertelt hij tijdens een panel volgens People. ''We weten ook niet waarom we niet zijn gevraagd. Terwijl ik denk dat de fanbase iets had willen zien waar ook wij bij waren betrokken. Ik weet het niet, maar het is moeilijk om dat soort beslissingen te begrijpen en te achterhalen'', aldus de 46-jarige Amerikaan.

''Gaat soms zo in filmwereld''
Niet alleen Katz werd niet gevraagd voor de sequel. Ook voor andere acteurs uit het eerste deel was geen plek meer. Volgens Thora Birch, die in 1993 de rol van Dani vertolkte en ook niet opnieuw werd gevraagd, is dat soms simpelweg hoe het gaat binnen de filmwereld.

''Het verlangen om een tweede deel te maken was er al jaren. Maar omdat er verschillende scriptschrijvers en regisseurs aan boord kwamen loopt het proces net iets anders. Ik weet dat er over nagedacht is om iedereen te laten terugkeren, maar soms gaat dat niet.''

Hocus Pocus is een komische fantasiekomedie waarin drie heksen centraal staan. De film werd in de jaren negentig uitgebracht door Disney.



NieuwsFilm

meest populair