Regisseur is door 'Shazam!' helemaal klaar met superheldenfilms

David F. Sandberg keert terug naar zijn horrorroots.

David F. Sandberg, de regisseur van de nieuw verschenen DC-film Shazam! Fury of the Gods, is voorlopig helemaal klaar met het maken van superheldenfilms. Dat laat hij weten op Twitter in reactie op de vrij teleurstellende recensies die zijn film heeft ontvangen.

Fury of the Gods is de opvolger van de charmante superheldenfilm Shazam! uit 2019. Deze gaat over een tiener die dankzij de krachten van een eeuwenoude tovenaar verandert in een volwassen superheld.

Horrorachtergrond
Beide Shazam!-films zijn gemaakt door de Zweedse regisseur David F. Sandberg.

Voordat hij aan deze klus begon, maakte hij onder meer de horrorfilms Lights Out (2016) en Annabelle: Creation (2019).

Recensies
De eerste Shazam! viel behoorlijk goed in de smaak. Voor Fury of the Gods zijn de reacties minder.

Op Rotten Tomatoes, een site waarop recensies worden verzameld, scoort de de film slechts 53 procent met een gemiddelde beoordeling van een 5.8.

Reactie
Inmiddels heeft Sandberg via Twitter gereageerd op deze tegenvaller. "Op Rotten Tomatoes heb ik voor deze film de laagste score uit mijn carrière tot nu toe, maar ook de hoogste publieksbeoordeling", schrijft hij.

"Ik had niet de verwachting dat de tweede film net zo in de smaak zou vallen bij de critici als de eerste, maar ik moet zeggen dat ik deze score schrikken vond".

Klaar met superhelden
De filmmaker heeft voorlopig geen trek meer in het maken van grote films als Shazam!, zo maakt hij duidelijk.

"Na zes jaar aan deze films te hebben gewerkt, vind ik het nu tijd om terug naar het horrorgenre te keren. Ook lijkt het me leuk om eens wat andere dingen te proberen", concludeert Sandberg.




NieuwsFilm

meest populair