Goed nieuws voor grote gameverfilming van Netflix

De schrijver voor 'Gears of War' is gevonden.


Afgelopen jaar maakte Netflix bekend dat ze samen met The Coalition bezig zijn met een verfilming van het iconische Xbox-spel Gears of War. Nu is bekend dat de oscar-genomineerde schrijver John Spaihts het script gaat schrijven.

"'Gears of War' is een van de beste actiegames aller tijden, met levendige personages, een prachtig ontworpen wereld en een vechtsysteem dat de dodelijkheid van oorlog en het belang van het bijstaan van je teamgenoten naar huis drijft," vertelde Spaihts aan Variety.

"Het wil cinema zijn en ik ben blij dat ik de kans krijg om dat te helpen gebeuren."

Ervaring
Spaihts heeft al ervaring met het vertalen van scifi-werelden uit andere media naar film. Zo kreeg hij het samen met Denis Villeneuve voor elkaar om een succesvolle versie van Frank Herbert's Dune te maken voor het grote scherm. Hiervoor kreeg hij ook een oscar-nominatie.

Verder schreef Spaihts o.a. de scripts voor de Marvel-film Doctor Strange en Ridley Scott's 'Alien'-prequel Prometheus.Dune: Part Two
Spaihts eerstvolgende film is Dune: Part Two. Het geanticipeerde vervolg op de succesvolle verfilming uit 2020 gaat de tweede helft van Frank Herbert's originele boek naar het witte doek brengen.

Nieuwe castleden zijn o.a. Florence Pugh, Austin Butler en Christopher Walken. De film zie je 2 november in de bioscoop.

NieuwsFilm