'Winnie the Pooh: Blood and Honey' op 'mysterieuze wijze' gecanceld in buitenlandse bioscopen

Heeft het te maken met de strenge censuur?


De horrorversie van de geliefde Disney-beer Winnie the Pooh maakte behoorlijk wat los en Winnie the Pooh: Blood and Honey werd dan ook niet overal goed ontvangen. Inwoners van Hongkong kunnen daar niet meer achter komen, want de horrorfilm wordt helemaal niet meer getoond in de Chinese hoofdstad.

Winnie the Pooh: Blood and Honey zou deze week in première gaan in Hongkong, maar de vertoning van de horrorfilm gaat helemaal niet door. De distributeur van de film (VII Pillars Entertainment) stelt in een verklaring dat de film vanwege mysterieuze 'technische redenen' is gecanceld.Op Facebook schrijft de distributeur dat deze beslissing 'met grote spijt' is genomen, maar de statement gaat verder niet in op de details rondom de keuze.

Mysterieus besluit
De regisseur van Winnie the Pooh: Blood and Honey, Rhys Frake-Waterfield, vertelt tegenover Reuters dat er 'iets mysterieus' is gebeurd met dit besluit. Volgens Frake-Waterfield waren alle bioscopen akkoord gegaan met het vertonen van de horrorfilm, maar toch terug zijn gekomen op de beslissing. "Dat is geen toeval. Ze claimen dat het gaat om technische redenen, maar die zijn er niet. De film wordt wereldwijd vertoond en de schermen in Hongkong zijn dan de enige met dergelijke technische problemen", aldus de regisseur.

Censuur
We hebben het natuurlijk over China en dan is iets als censuur geen ondenkbare reden voor de annulering van de film in bioscopen. Het vrolijke beertje is namelijk geen onbekend slachtoffer van Chinese censuur, want Winnie the Pooh wordt nog steeds regelmatig vergeleken met de Chinese leider Xi Jinping.

NieuwsFilm