'M3GAN'-regisseur had veelbelovende plannen voor DC-film maar kreeg zijn zin niet

'M3GAN'-regisseur had veelbelovende plannen voor DC-film maar kreeg zijn zin niet

Gerard Johnstone over zijn geschrapte 'Justice League Dark'-project.

Filmmaker Gerard Johnstone, bekend van onder meer de horrorhit M3GAN, werkte jarenlang aan een Justice League Dark-script voor DC. Nu vertelt hij waarom Warner Bros. het project uiteindelijk schrapte.

Justice League Dark is de meer obscure tegenhanger van de Justice League (met Superman en Wonder Woman).

Johnstone onthult dat zijn team zou bestaan uit Deadman, Swamp Thing, Constantine en Zatanna, waarvan die laatste het hoofdpersonage zou vormen.

Constantine
"Ik kan me de vele discussies uit de tijd nog wel herinneren. Ze wilden Constantine als hoofdpersonage zien, maar daar dacht ik anders over", vertelt de filmmaker aan Screen Rant.

"Natuurlijk, Constantine is een cool personage, maar Zatanna was voor mij het belangrijkste personage in het script. Zij kwam er namelijk achter dat ze magische krachten heeft".

Project geschrapt
Uiteindelijk kreeg Johnstone van Warner Bros. te horen dat men de film niet meer wilde maken.

"DC verkeerde destijds in zwaar zweer. Justice League en Suicide Squad presteerden beide minder dan de studio had gehoopt", vertelt hij over die beslissing.

"Ze hebben me toen gezegd dat ze niet opnieuw een risico wilden nemen, zeker omdat deze personages minder bekend zijn onder het grote publiek. Ik had daar alle begrip voor".

NieuwsFilm

meest populair