Andy Serkis speelt in zoveel video games, dat je vast ook met hem hebt gespeeld

Zoals deze ster is er geen tweede in de CGI en mocap wereld, want hij heeft al ontelbare karakters vorm gegeven


Andy Serkis raakte wereldberoemd met zijn personage Gollum in The Lord of the Rings. Dat was knap werk. Maar weet jij, dat deze acteur ook in veel games te zien is? Dikke kans dat je hem al eens bent tegengekomen.

Zoals Andy Serkis is er namelijk geen tweede in de CGI en mocap wereld. Hij heeft al ontelbare karakters vormgegeven. Zo bracht hij met zijn stem en motion capture het personage Caesar in de Planet of the Apes-films tot leven. Ook is hij Marvels Ulysses Klaue in Black Panther en Avengers. En als je King Kong van Peter Jacksons King Kong op hem vond lijken, dan klopt dat helemaal.

Excuus voor een spelletje
Mocht je een excuus zoeken om weer een spelletje te doen, dan speelt hij in de games The Lord of the Rings, LEGO Lord of the Rings en LEGO The Hobbit - heel vertrouwd - Gollum. Je komt hem ook tegen in de games King Kong, Risen, Volume en LEGO Star Wars. En in de ongelooflijk populaire Warhammer is hij Grand Master Vardan Kai.

Zijn grootste samenwerking in video games is die met de studio Ninja Theory. Hier schrijft en regisseert hij mee aan video games. Hij speelt de karakters Monkey en Pyramid in het spel Enslaved: Odyssey to the west. In het spel Heavenly Sword is hij King Bohan.

Meer werk van Andy
Meer informatie over het werk van Andy Serkis staat hier in het artikel van SVG. Hieronder staat een YouTube-video van GQ waarin Andy een deel van zijn werk uitlegt.NieuwsFilm