Ernstig zieke Selena Gomez bekent dat 'body shaming' en online haters haar wel diep raken

Ernstig zieke Selena Gomez bekent dat 'body shaming' en online haters haar wel diep raken

Ze lijdt aan een autoimmuunziekte en toch houdt de kritiek aan

Selena Gomez is al jaren ernstig ziek. Ze lijdt aan een autoimmuunziekte, genaamd lupus. Afhankelijk van de medicatie houdt zij vocht vast. Als dat te zien is aan filmmateriaal en foto's, is de online haat niet te stoppen.

Soms zet de ster uit de documentaire My Mind & Me haar social media gewoon uit om die body shaming niet te zien. Selena Gomez heeft namelijk alleen op Instagram al zo'n 400 miljoen volgers.

Gewichtstoename door lupus
Dit alles vertelt zij in een nieuwe docuserie van Apple+, genaamd Dear ... . Selena zegt: "Het was alsof mensen niet konden wachten om mij af te maken. Ik werd beschimpt voor gewichtstoename vanwege mijn lupus."

En het raakte haar diep. Ze zegt: "Ik loog. Ik ging online en zette dan een foto online met de opmerking dat het niets uitmaakte wat anderen zeiden. Maar ik zat dan in diezelfde kamer te janken, omdat niemand het verdient die dingen te moeten horen."

Niet naar gaan vinden
Ze vertelt ook waarom zij loog: "Ik wil niet dat anderen die hetzelfde ervaren het ook naar gaan vinden wat anderen zeggen. Ik vind dat niet eerlijk. Ik vind niet, dat iemand zich minder waard moet voelen door wat iemand zegt."

Meer staat hier in het artikel van Daily Mail. Hieronder in de YouTube-video van ABC News wordt het ook gesproken.



NieuwsFilm

meest populair