'Triangle of Sadness': de bizarre komedie die je gezien moet hebben [Blu-ray]

'Triangle of Sadness': de bizarre komedie die je gezien moet hebben [Blu-ray]

Vond je The Square al fantastisch, dan vermaak je je ook met deze.

Van regisseur Ruben Östlund zagen we al een aantal ijzersterke films voorbijkomen. In 2014 verscheen van de Zweed de zwarte komedie Force Majeure beter bekend als Turist en daarna het misschien wel betere The Square.

Afgelopen jaar kwam zijn nieuwste film Triangle of Sadness uit, opnieuw een film met een hoop maatschappelijke kritiek en heel wat absurde situaties. Sinds kort kun je de film ook op Blu-ray krijgen, onder meer op Bol.com.

Degelijke uitgave
De film is voor 12 jaar en ouder en komt van distributeur September Film. Mocht je de blu-ray van Triangle of Sadness in huis halen, dan doe je dat vooral voor je collectie en niet omdat er leuke extra's op de schijf staan. Je treft namelijk alleen de 147 minuten durende film aan.

Bekijk de afbeelding
Sterk ontvangen
Op de Tomatometer van Rotten Tomatoes staat Triangle of Sadness op 71 procent en FilmTotaal-recensent Sil Smit kwam tot 3,5 ster en schreef onder meer:

"Triangle of Sadness is zondermeer de extravagantste, toegankelijkste en grappigste film van de Zweedse filmmaker, maar neigt ook te vaak naar oppervlakkig leedvermaak. Na het succes van The Square was er duidelijk een hoop geld beschikbaar, waarmee Östlund zijn wildste dromen heeft kunnen realiseren."

Erg succesvol in Nederland
Financieel gezien deed de film het netjes. Met een budget van zo'n $16 miljoen werd er ruim $25 miljoen aan de wereldwijde bioscoopzalen genoteerd. Daar werd er maar liefst $3 miljoen opgehaald in de Nederlandse filmhuizen.


Triangle of Sadness
De modellen Carl (Harris Dickinson) en Yaya (Charlbi Dean) worden uitgenodigd voor een luxe cruise met aan boord een bont gezelschap aan rijke passagiers, waaronder een Russische oligarch, Britse wapenhandelaars en een eigenzinnige, alcoholische, Marx-citerende kapitein (Woody Harrelson).

In eerste instantie oogt alles als de perfecte Instagram post, maar er is een hevige storm op komst. De cruise eindigt catastrofaal en het koppel strandt met een groep miljardairs en een schoonmaakster op een onbewoond eiland. In een strijd om te overleven wordt de hiërarchie volledig op zijn kop gezet.NieuwsFilm

meest populair