Waarom dit geliefde personage dood moest in 'Harry Potter'

De scene die ieders hart brak moest gebeuren.

Dobby's sterfscène in Harry Potter and the Deathly Hallows part 1 was zonder twijfel het meest hartverscheurende moment in de gehele franchise. Toch was de dood van de geliefde huiself nodig om het verhaal voort te zetten.

Dobby is niet het enige personage dat sterft en ook niet het enige personage dat echt een indruk heeft achtergelaten op de fans. Dobby's dood was wel cruciaal om het verhaal verder voort te zetten. Hieronder een paar redenen waarom:

De laatste strijd zou te makkelijk zijn
Een van de redenen dat Dobby dood moest, is omdat hij de 'Final Battle' wel heel makkelijk had kunnen maken. Hij had met zijn magische krachten een grote groep tovenaars naar Hogwarts kunnen toveren. Dit had de strijd tegen Voldemort wel heel makkelijk gemaakt.

Zet de toon
Verder werd er duidelijk een toon gezet door Dobby te vermoorden. Tot aan film 5 was de filmreeks erg kinderlijk, vanaf Order of The Phoenix werd de dreiging van Voldemort groter en groter. De dood van Dobby liet duidelijk zien dat er echt veel op het spel stond.

Ook laat het zien hoe gestoord en dreigend Bellatrix Lestrange was. Ze doodt niet alleen, maar heeft er zelfs plezier in.

Dobby werd voor lief genomen
Dobby werkte zijn hele leven al voor mensen als een hulpje, zelfs toen hij vrij was werd hij voor lief genomen. Dobby's hulp was voor Harry altijd van zelf sprekend. Dobby's dood leerde Harry om de huiself beter te waarderen.

Alles is mogelijk
Als laatste liet het vermoorden van de vrolijke, lieve, onschuldige huis elf zien dat niemand veilig is in de ontknoping van de franchise. Want als het onschuldigste personage dood kan gaan, is niemand meer veilig. Dit creëert een gevoel van hopeloosheid bij de fans.



NieuwsFilm

meest populair