Misdaadfilm van Martin Scorsese krijgt toch een grote bioscooprelease

Misdaadfilm van Martin Scorsese krijgt toch een grote bioscooprelease

Apple zet overduidelijk meer in op bioscoopreleases.

Er was veel speculatie onder filmliefhebbers over wanneer Killers of the Flower Moon van regisseur Martin Scorsese een release zou gaan krijgen. Nu is er eindelijk duidelijkheid.

Apple Original Films heeft nu bevestigd dat de 200 miljoen dollar film van Scorsese buiten een release op hun streamingplatform ook een wereldwijde bioscooprelease zal krijgen. Hiervoor werkt Apple samen met filmstudio Paramount Pictures.

Releasedatum
Apple heeft aangegeven dat de film vanaf 6 oktober eerst een gelimiteerde release zal krijgen, voorafgaand aan een wereldwijde bioscooprelease op 20 oktober.

Hierna zal de film uiteindelijk op de streamingdienst Apple TV+ komen te staan. Wat hiervoor de releasedatum is is nog niet bekend gemaakt.

Cannes?
Vaak wordt een nieuwe film van Martin Scorsese al voortijdig gezien als een kanshebber voor vertoningen op festivals en Oscarnominaties. Het is echter nog onduidelijk of de film in première zal gaan tijdens het jaarlijkse Cannes Film Festival.

Vorige maand kwam het namelijk nog nieuws naar buiten dat de film mogelijk een te lange speelduur zou hebben, en dat er hard aan werd gewerkt om deze in te korten. Toch blijft het altijd een mogelijkheid.

Killers of the Flower Moon
Killers of the Flower Moon is gebaseerd op het gelijknamige boek door David Grann. Het verhaal speelt zich af in het Oklahoma van de jaren 1920, waar een serie aan moorden wordt gepleegd op leden van de olierijke Osage Natie.

Deze moorden waren onderdeel van een reeks misdaden die bekend kwam te staan als het Terreurbewind, met als resultaat de oprichting van de FBI.

De hoofdrollen in de film zijn voor de Scorsese veteranen Leonardo DiCaprio en Robert De Niro. Daarbuiten zijn er rollen voor Lily Gladstone, Brendan Frazer, Jesse Plemons, Cara Jade Myers, JaNae Collins, Jillian Dion en Tantoo Cardinal.

Scorsese's Killers of the Flower Moon zal dus officieel vanaf 20 oktober wereldwijd in de bioscopen verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair