Hoe Josh Brolin nu over de megaflop 'Jonah Hex' denkt

Hoe Josh Brolin nu over de megaflop 'Jonah Hex' denkt

Brolin kijkt terug op een van zijn slechtste films.

Topacteur Josh Brolin (Dune, Sicario) staat tegenwoordig vooral bekend als Thanos en Cable als het gaat om rollen in superheldenfilms. Wat mensen niet weten (of het liefst willen vergeten) is dat hij in 2010 al de DC-held Jonah Hex speelde. Brolin reflecteert nu op die film.

In een nieuw interview met Variety vertelt de acteur eerlijk over wat er volgens hem fout was gegaan met Jonah Hex.

Met een budget van 47 miljoen dollar en een omzet van slechts 10 miljoen, is het een van de grootste flops van Brolin's carrière. Ook onder critici werd de film compleet afgebrand.

Regisseur
Een grote reden achter het falen van de film was volgens Brolin het feit dat er overhaast een regisseur is uitgekozen:

"Ik herinner me Jeff Robinov, met wie ik nog steeds close ben, die op dat moment Warner Brothers leidde en hij zei: 'Kijk, je moet de komende twee weken een regisseur krijgen, anders moeten we dit ding cancellen.'"

"En dan ontmoet je iemand die veel kennis heeft, Jimmy Hayward, en ik herinner me dat het niet goed voelde."

"Ik vond het geweldig dat hij opgewonden was, maar hij had gewoon niet de ervaring en hij behandelde het niet zoals ik me zou voorstellen dat iemand het zou willen behandelen - om aan het einde van hun dag terug te rennen naar hun huis en tonale inspiraties en Scorsese-films of dit of dat te bekijken. In plaats daarvan zou hij aan het feesten zijn."

Cast niet waardig
Brolin vertelde verder dat de film zijn cast niet waardig was en hij zijn castleden nog steeds verschuldigd is:

"Niet dat ik toen veel aantrekkingskracht had, maar ik haalde Megan [Fox] binnen, waarvan ik dacht dat ze perfect was voor die rol. Misschien niet de beste actrice op dat moment, maar voor dat soort parodie, vergeet het maar. Haar, op dat moment? Beter dan dat kon je het niet doen. En [Michael] Fassbender? Een van onze beste acteurs, die net Shame and Hunger had gedaan, maak je een grapje?"

"John Malkovich, die net was opgelicht door Bernie Madoff, en we vragen hem om het voor een derde van zijn prijs te doen. Hij zei ja. Ik bedoel... Ik ben deze mensen nog steeds verschuldigd... Dus de intentie was er, ik denk gewoon dat we een grote fout hebben gemaakt met de regisseur - niet om het hem allemaal kwalijk te nemen, want dat was mijn keuze, dat was mijn slechte keuze."



NieuwsFilm

meest populair