Regisseur 'Dune' durft de nieuwe films niet onder ogen te komen

Regisseur 'Dune' durft de nieuwe films niet onder ogen te komen

De voormalige regisseur van hoeft de nieuwe versies van 'Dune' niet te zien. Dat valt hem simpelweg te zwaar.

Filmmaker David Lynch kan maar moeilijk naar de nieuwe Dune-films kijken. In de jaren tachtig was hij zelf verantwoordelijk voor de eerste verfilming, maar dat betekent niet dat hij nu zit te wachten op de remake.

Dune uit 1984 was niet zo populair als de reboot uit 2021. En dat steekt Lynch, zo verklaart hij tegenover Cahiers du Cinéma. ''Ik zal er nooit naar kijken, en ik wil ook niet dat je er ooit iets over zegt'', aldus de Amerikaan tegenover de interviewer.

Geen kritiek
Lynch heeft daarmee overigens geen kritiek op de huidige Dune-regisseur Denis Villeneuve. Integendeel. Hij vindt het vooral lastig dat hij zelf niet slaagde.


Slechte herinnering
Het bekijken van de nieuwste Dune zou volgens Lynch ''te veel slechte herinneringen terugbrengen''. Eerder noemde hij het maken van de film in de jaren tachtig een van de slechtste professionele ervaringen.

Dune vertelt het verhaal over een jongen die grootse dingen kan. Hij reist naar de gevaarlijkste planeet in het universum om de toekomst van zijn familie veilig te stellen. In november verschijnt Dune 2.



NieuwsFilm

meest populair