'Indiana Jones and the Dial of Destiny' rondt de franchise definitief af met langste film

'Indiana Jones and the Dial of Destiny' rondt de franchise definitief af met langste film

De verrassende speelduur zal het publiek hoogstwaarschijnlijk niet afschrikken.

Het nu definitief bevestigde laatste avontuur van de iconische dr. Jones in Indiana Jones and the Dial of Destiny zal bovendien het langste avontuur worden.

In de film, geregisseerd door James Mangold (Logan, Le Mans '66), zullen we Harrison Ford voor de laatste keer terugzien in de rol van Indiana Jones. Buiten de speelduur die bevestigd is, lijkt nu duidelijk dat de vijfde film de franchise (voorlopig?) definitief af lijkt te gaan sluiten.

Speelduur
Tot op heden wist iedere film in de franchise het avontuur wel netjes binnen een tijdspanne van ongeveer twee uur te vertellen. De speelduur van het laatste avontuur zal hier echter wel goed bovenuit steken.

Indiana Jones and the Dial of Destiny tikt een redelijke 142-143 minuten aan, zo onthulde Kathleen Kennedy tijdens de Star Wars Celebration in Londen afgelopen week.

Dit maakt het vijfde film bijna een kwartier langer is dan The Last Crusade (de derde film) die nog een nette 128 minuten haalde. Hiervan zal menig publiek echter niet gauw schrikken aangezien veel moderne blockbusters tegenwoordig vaker kiezen voor een langere speelduur.

Een laatste avontuur?
Buiten de speelduur lijkt het nu ook bevestigd dat The Dial of Destiny definitief de franchise zal gaan afsluiten. Uit eerder nieuws blijkt het door Disney te zijn bevestigd dat de vijfde film dus het laatste avontuur zal zijn van Indiana Jones.

Het was al van begin af aan bevestigd dat het sowieso Harrison Ford's laatste optreden zou worden als het personage. De acteur bereikt nu ondertussen de leeftijd waarbij hij de fysieke kant van de rol niet langer meer aankan, wat zeer begrijpelijk is.

Echter lijken de plannen voor een eerder aangekondigde prequelserie voor Disney+ verrassend genoeg van de baan te zijn. Naar zeggen zou dit komen doordat Lucasfilm meer aandacht wil geven aan het uitbreiden van zijn Star Wars-universum.

Een waardig afscheid
Dankzij het verdwijnen van de toekomstplannen zal de anticipatie voor The Dial of Destiny juist alleen maar groter worden. Iedere fan hoopt natuurlijk op een waardig afscheid voor Harrison Ford, en met een forsere speelduur, het juiste verhaal een vleugje nostalgie moet het lukken.

Maar het is en blijft Hollywood, wat betekent dat het einde van een film of franchise nooit werkelijk het einde hoeft te betekenen. Of dit ook voor Indiana Jones zal gaan gelden valt nog te bezien.

In de film zien we naast Harrison Ford als Indiana Jones ook Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen, Boyd Holbrook, Antonio Banderas, John Rhys-Davies en Toby Jones.

Indiana Jones and the Dial of Destiny zal vanaf 28 juni aankomende zomer in de Nederlandse bioscoopzalen te zien zijn. Hieronder kun je nogmaals die overtuigende laatste trailer bekijken.



NieuwsFilm

meest populair