Doodgeslagen Creed in 'Rocky IV' overtuigde medici dat Carl Weathers echt iets had

Doodgeslagen Creed in 'Rocky IV' overtuigde medici dat Carl Weathers echt iets had

Ook achter de schermen zag het er enorm realistisch uit.

Een van de heftigste momenten in de Rocky-reeks was misschien wel de dood van Apollo Creed. Schijnbaar was de scène ook heftig achter de schermen, want even dachten de dokters van acteur Carl Weathers dat hij echt gewond was.

In een interview met The Hollywood Reporter gaf Weathers aan dat de dood van zijn personage ook gelijk zijn favoriete scene is. "Wanneer hij op de grond ligt, zie je nog steeds die vechter in hem. Hij probeert nog steeds te bewegen maar het lukt niet meer."

Volgens de acteur was het zo realistisch dat mensen achter de schermen dachten dat de acteur echt geraakt was. De dokters zouden al klaar hebben gestaan om in te grijpen.

Vriendschap van Creed en Rocky
Aan het eind van Creed III lijkt het erop dat Adonis en Damian elkaar toch weer mogen. Toch was ver daarvoor misschien wel de beste vriendschap van de reeks, Apollo en Rocky.

De twee beginnen als tegenstanders, vervolgens worden het vijanden, daarna zijn ze meer collega's en uiteindelijk zijn het echte vrienden. Apollo was waarschijnlijk de eerste tegenstander in de reeks waar de kijkers uiteindelijk wel even moesten slikken bij zijn dood in Rocky IV

De dood van Apollo is uiteindelijk ook een mooi opzetje geweest voor de Creed-reeks. Hiervan is het derde deel nog steeds te zien in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair