Waarom 'Jurassic Park' van Tim Burton er nooit van is gekomen

Waarom 'Jurassic Park' van Tim Burton er nooit van is gekomen

De filmgeschiedenis had er heel anders uit kunnen zien.

Je zou het niet zeggen, maar Tim Burton (Beetlejuice, Batman) was ooit in de running om Jurassic Park te regisseren in plaats van Steven Spielberg. Het filmlandschap had er tegenwoordig dus erg anders uit kunnen zien, maar waarom kwam het er nooit van?

Toen Michael Crichton in 1990 zijn boek Jurassic Park uitbracht, wilde elke studio in Hollywood vrijwel meteen de filmrechten. Een van de studio's was uiteraard Warner Bros. De studio had de intentie om de rechten te kopen en Tim Burton zo snel mogelijk de film te laten regisseren.

Helaas waren de rechten al bij Universal en Steven Spielberg beland. Het was dus simpelweg een geval van wie het eerst komt, wie het eerst maalt. James Cameron was namelijk ook van plan om zelf de rechten te kopen, maar ook hij was te laat.

Carrière
Tim Burton's carrière er is na de gemiste kans natuurlijk niet op achteruit gegaan. Hij heeft nog talloze succesvolle films als Planet of the Apes, Alice in Wonderland en Sweeney Todd gemaakt.

Momenteel staat het vervolg op Beetlejuice op zijn agenda en is hij druk bezig met het tweede seizoen van Wednesday op Netflix.

Batman
Burton staat natuurlijk ook bekend voor zijn 'Batman'-films met Michael Keaton. Deze zomer keert deze versie van The Dark Knight na 30 jaar weer terug op het witte doek in DC's The Flash. Hieronder bekijk je de trailer.



NieuwsFilm

meest populair