Filmregisseur Quentin Tarantino maakt uniek besluit voor zijn laatste film

Filmregisseur Quentin Tarantino maakt uniek besluit voor zijn laatste film

De regisseur breekt zijn eigen tradities.

Het is geen geheim dat Quentin Tarantino bezig is aan zijn nieuwste en laatste film, The Movie Critic. Alhoewel er niet veel details bekend zijn, onthult de regisseur stukje bij beetje wat het publiek kan verwachten. Het blijkt nu dat de filmmaker zijn eigen traditie zal breken.

Quentin Tarantino is momenteel op tour door Europa om zijn eerste non-fictie boek Cinema Speculation te promoten. Alhoewel de Kill Bill-regisseur op zijn tour voornamelijk over films uit jaren '70 praat, verklapt hij zo nu en dan enige details omtrent zijn nieuwste film The Movie Critic. De filmregisseur geeft nu aan een 25-jarige traditie te breken.

Carré
Afgelopen week was de Pulp Fiction-regisseur in Nederland, waar hij onder andere een signeersessie hield in een boekenwinkel in Amsterdam en een boekpresentatie in Carré.

Tijdens de boekpresentatie in een uitverkocht Carré ontkrachtte de filmregisseur al een gerucht over The Movie Critic. Volgens ingewijden zou de film gebaseerd zijn op filmrecensent Pauline Keal, volgens Tarantino is daar niets van waar.

Traditie
Tijdens een etappe van zijn tour in Barcelona, onthult Tarantino dat The Movie Critic is gebaseerd op een echt personage, al wil hij niet onthullen om wie het gaat.

"Er wordt veel gespeculeerd over wie de film zal gaan. Ja, het gaat om een echte recensent, maar hij is niet bekend en ik ga er niks meer over zeggen.", aldus Tarantino.

Ook vertelt de regisseur dat het geen 'wraakfilm' zal zijn, een terugkerend thema in het oeuvre van de filmmaker. Dit zou de eerste film van Tarantino na Jackie Brown zijn waarbij dit thema niet centraal staat.

Herfst
Naar verluidt worden er momenteel de laatste aanpassingen gemaakt aan het script. De opnames van The Movie Critic zouden later dit jaar, in de herfst, van start moeten gaan.

Er is vooralsnog geen cast of releasedatum bekend.



NieuwsFilm

meest populair