Marvel Studios schrapte openingsscène van 45 minuten uit 'Avengers: Infinity War'

Marvel Studios schrapte openingsscène van 45 minuten uit 'Avengers: Infinity War'

De film had een nog langere zit kunnen zijn geweest dan 'ie al was.

Het megasuccesvolle Avengers: Infinity War begon met een scène waarin Thanos het schip van Thor en Loki aanviel en vervolgens de Space Stone toevoegde aan zijn Infinity Gauntlet. Maar dat begin was bijna héél anders geweest.

Wat een verschil
Volgens Jim Starlin, mede-bedenker van het personage Thanos, zou de film eigenlijk beginnen met een enorm lange sequentie waarin we zouden zien hoe hij de planeet Xandar verwoestte om de Power Stone te bemachtigen.

Aldus Starlin:

"Ongeveer een maand voordat de film verscheen, hoorde ik via een e-mail van Joe Russo dat de 45 minuten durende beginscène over Thanos uit de film was geknipt.

De sequentie werd wel gefilmd, maar ze wilden niet tonnen geld besteden aan de effecten omdat de film al zo lang was. Ze wisten volgens mij niet wat voor hit de film zou blijken te zijn."

Meer Thanos
Nu kan het natuurlijk zijn dat Starlin ietwat overdrijft over de duur, maar we wisten al dat er behoorlijk wat materiaal over Thanos werd geschrapt uit de film. Dit zou gaan over onder andere de jeugd van Thanos, maar dus ook de strijd op Xandar.

Maar gaan we die geschrapte beelden alsnog ooit zien? Starlin denkt dat het wel werd overwogen:

"Ik zou willen dat ze een Director's Cut uitbrengen. Daar hadden ze wel plannen voor, maar die werden van de tafel geveegd."



NieuwsFilm

meest populair