In slechts één week maakt 'The Super Mario Bros. Movie' gehakt van alle andere gamefilms

In slechts één week maakt 'The Super Mario Bros. Movie' gehakt van alle andere gamefilms

En dat voor een van oorsprong computerpoppetje...

Knaller The Super Mario Bros. Movie zet zijn reeks van wereldrecords vrolijk voort door in slechts één week tijd de meest opbrengende aanpassing van een videogame aller tijden te worden.

De beroemde loodgieter heeft alweer een nieuwe mijlpaal aan de box-office gevestigd. De film versloeg met diens wereldwijde opbrengst voor een animatiefilm in het openingsweekend het bejubelde Frozen II dat het record sinds 2019 in handen had.

Wat betreft het record voor 'meest winstgevende aanpassing van een videogame ooit' lijkt volgens Collider binnenkort de totale recette van Warcraft ($439 miljoen dollar) met gemak te gaan worden verpulverd.

Superhelden in gevaar
Historisch gezien zijn de meeste aanpassingen van videogames kritische of commerciële flops geweest en soms zelfs beide. Het tij is de laatste tijd echter aan het keren, aangezien zes van de tien best scorende titels in de afgelopen 5 jaar zijn uitgekomen: Sonic the Hedgehog en Sonic the Hedgehog 2, Pokémon Detective Pikachu, Rampage en Uncharted.

Het succes van The Super Mario Bros. Movie lijkt aan te tonen dat het publiek anno 2023 geneigd is om videogame-aanpassingen met meer enthousiasme te benaderen en kan het zomaar wel eens gebeuren dat de superhelden na 15 jaar worden verdreven als meest populaire subgenre.



NieuwsFilm

meest populair